«Το KKE είναι το πιο νέο κόμμα»…

«ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ» ΤΟΝΙΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 22:18
Με την ομιλία του μέλους της ΚΕ και πρώην γ.γ. του κόμματος και με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε χθες το Φεστιβάλ Με την ομιλία του μέλους της ΚΕ και πρώην γ.γ. του κόμματος και με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε χθες το Φεστιβάλ

«Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα αφού το νέο στην κοινωνία και την εξέλιξή της δεν καθορίζεται με βιολογικά κριτήρια αλλά κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά» τόνισε το μέλος της ΚΕ και πρώην γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα βρέθηκε στη Λάρισα, μιλώντας στο Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ» που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, στην κοίτη του Πηνειού, με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η κ. Παπαρήγα μίλησε στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο κόμμα πάντα μπροστά για τα δικαιώματα της νέας γενιάς» όπου, κάνοντας αναφορές στην ιστορία του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «όταν μας ρωτούν γιατί αποκαλούμε το 100χρονο ΚΚΕ ως το πιο νέο κόμμα, απαντάμε: Είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει κατά του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος , του καπιταλισμού, αναγνωρίζοντας συνειδητά τον εργατικό λαϊκό παράγοντα ως πρωταγωνιστή και στις κατάλληλες συνθήκες ανατροπέα του σάπιου συστήματος, οικοδόμο της νέας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής κομμουνιστικής. Κανένα κόμμα δεν παλεύει για μια νέα κοινωνία από τη βάση ως το εποικοδόμημά της. Το νέο στην κοινωνία και την εξέλιξή της δεν καθορίζεται με βιολογικά κριτήρια αλλά κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά. Η ωρίμανση του κόμματός μας που είναι σήμερα ηλικίας 100 χρόνων αποτελεί στοιχείο νεότητας».

ΝΕΟΛΑΙΑ

«Η παθητικότητα δεν γεννήθηκε ούτε αυθόρμητα ούτε αποτελεί συνειδητή επιλογή της νεολαίας. Έχει καλλιεργηθεί, κυρίως με τη λογική του μονόδρομου, της ματαιότητας αντίστασης και εξέγερσης, με τη λογική ότι οι νέοι πρέπει να κυνηγούν την ευκαιρία, την καινοτομία, να είναι σε θέση ο καθένας και η καθεμία προσωπικά να ανταγωνίζεται τον συμμαθητή και συμφοιτητή του, τον συνάδελφό του, ακόμα και τον προσωπικό φίλο και φίλη του, για να κερδίσει μια θέση στον ήλιο ή να ξεφύγει από την εργατική του προέλευση, να ανέλθει στην ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Κυρίως όμως πρέπει να ερμηνεύσουμε ορισμένα φαινόμενα σήμερα από το γεγονός ότι η νέα γενιά είναι παιδί και εγγόνι των γενεών της αντεπανάστασης, και των αντιφατικών συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην κοινωνική συνείδηση».

«ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ»

«Όλα τα κόμματα» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα, «μιλάνε για τη σημασία του σεβασμού της ατομικότητας, της ατομικής επιλογής, σύνθημα που αρέσει στη νεολαία, γιατί ο καθένας και καθεμία αισθάνεται ότι είναι μια ανεπανάληπτη προσωπικότητα. Πίσω από αυτά τα δήθεν γοητευτικά λόγια κρύβουν επιμελημένα αυτό που κάνουν, την επεξεργασμένη στρατηγική επιβολής ομοιόμορφης σκέψης και στάσης απέναντι στα ιδεώδη και τις ταξικές άξιες του εκμεταλλευτικού συστήματος δηλαδή την ομοιομορφία πειθαρχίας στο σύστημα».

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ «ΣΩΛΗΝΑ»

«Σήμερα η ισοπεδωτική ομοιομορφία στάσης είναι το κύριο χαρακτηριστικό για το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας ανεξάρτητα ακόμα και από την ιδιαίτερη ταξική προέλευση ή ένταξη. Ίσα και ίδια δικαιώματα ούτε ως εύρος ούτε ως ποιότητα δεν υπάρχουν στην ταξική κοινωνία».

«Ένα ακόμα γενικό παράδειγμα αποπροσανατολισμού: Όλα τα κόμματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα αλλά καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια, όταν σχηματίζουν κυβερνήσεις προσπαθούν να τοποθετήσουν νέους σε ηλικία ηγέτες, άνδρες και αν είναι δυνατόν και γυναίκες, διαφημίζουν ότι ήλθε η ώρα της γενιάς των 40ρηδων και των 30ρηδων, των 25ρηδων. Αν δει κανείς την ηλικιακή ανανέωση των κυβερνητικών στελεχών, των κυβερνητικών οργάνων , των επιχειρήσεων και ψάξει στο διαδίκτυο δεν πρέπει να νιώσει έκπληξη από τα βιογραφικά τους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παιδιά του «σωλήνα», διαμορφωμένα σε ειδικές σχολές και ιδιαίτερα πανεπιστήμια που προετοιμάζουν τα στελέχη του συστήματος, μαθαίνοντάς τους επεξεργασμένα πρωτόκολλα αντιλαϊκής, αυταρχικής, ιμπεριαλιστικής πολιτικής».

Με την κ. Παπαρήγα να ολοκληρώνει την ομιλία της σημειώνοντας ότι «μπροστά στον λαό, τη νεολαία, μπαίνει ένα ερώτημα «Υποταγή και παθητικότητα ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση κλιμακωμένη κατάλληλα ως την τελική νίκη, όπου ο καπιταλισμός θα γίνει οριστικά παρελθόν;».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass