Φώναξαν «όχι στον φασισμό»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 16:30

Με συνθήματα κατά του φασισμού και του ρατσισμού πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με δράστη τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στην πλατεία Ταχυδρομείου πραγματοποιήθηκαν δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, καθώς κάλεσμα συμμετοχής για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού είχαν απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας και η ΛΑΕ Λάρισας. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε η Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας.

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση των πέντε ετών εξέδωσε και το Τμήμα Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, καλώντας τους πολίτες να «συντρίψουμε τον φασισμό στις συνειδήσεις και την καθημερινότητά μας» προσθέτοντας «πέντε χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό είναι πιο επίκαιρος από ποτέ».

Για τη συμπλήρωση των πέντε ετών από τη δολοφονία εξέδωσε ανακοίνωση και η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας ΚΚΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη - και γι’ αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους - δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν το ναζιστικό – εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος», και προσθέτει «5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass