Πας στην πόλη… χωρίς να ρωτήσεις!

* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΛΟΗΓΟΣ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ * ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "GREEN YOUR MOVE" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 22:30

Είσαι στη Λάρισα και θέλεις να πας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά δεν ξέρεις πώς; Κατεβάζεις την εφαρμογή green your move στο κινητό σου και αμέσως έχεις να επιλέξεις από έναν συνδυασμό δρομολογίων αστικών και υπεραστικών λεωφορείων με βάση τον χρόνο σου και με τις λιγότερες εκπομπές αερίων.

Αυτή τη χρήσιμη δυνατότητα σου προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα LIFE Green Your Move, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία συνολικά 6 εταίρων με επικεφαλής το Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον επίκουρο καθηγητή Γιώργιο Σαχαρίδη.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, παρουσία του προέδρου Μιχάλη Σακελλαρίου και του καθηγητή κ. Σαχαρίδη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ενώ ήδη μια πρώτη γεύση για το πρόγραμμα πήρε το επιβατικό κοινό το περασμένο Σάββατο στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη ΔΕΘ, όπου ως κεντρικός ομιλητής ο κ. Σακελλαρίου παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα οφέλη του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Ε» ο κ. Σακελλαρίου «το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας είναι υπερήφανο που συμμετέχει σε ένα οικολογικό πρόγραμμα πλοήγησης των Μέσων Μεταφοράς, το οποίο είναι διαθέσιμο στα κινητά και κάνει εύκολη τη μετακίνηση των ταξιδιωτών. Είμαστε χαρούμενοι γιατί το σύστημα της τηλεματικής που εφαρμόζουμε από το 2009 και το οποίο ενημερώνει τους επιβάτες για τους χρόνους διέλευσης των λεωφορείων μας συνέβαλε τα μέγιστα στην εφαρμογή του νέου προγράμματος Green Your Move, παρέχοντας στην ομάδα του κ. Σαχαρίδη –τον οποίο συγχαίρουμε για το τελικό πρόγραμμα που παρουσίασε- όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν.  

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασής του «ο βασικός στόχος του LIFE Green Your Move είναι η ανάπτυξη ενός πλοηγού μετακίνησης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ο οποίος θα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Το LIFE Green Your Move αναπτύσσει ένας πλοηγός μετακίνησης (με πληροφορίες τόσο για τα δρομολόγια όσο και για τον τρόπο έκδοσης εισιτηρίων), που θα λαμβάνει υπόψη όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και τρένα) και εμφανίζει στον χρήστη εναλλακτικές διαδρομές που θα συνδυάζουν ένα ή περισσότερα μέσα μεταφοράς, εάν είναι απαραίτητο. Οι διαδρομές θα είναι οι πλέον φιλικές προς το περιβάλλον, εφόσον για κάθε διαφορετικό σενάριο θα υπολογίζονται με αλγόριθμους οι αντίστοιχες εκπομπές αερίων. Το LIFE Green Your Move χαρτογραφεί αρχικά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (τρένο, προαστιακό, μετρό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρόλεϊ) στις 17 μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες, Θήβα, Τρίκαλα, Βόλος, Ξάνθη, Ρόδος), τα δρομολόγια, τις στάσεις τους, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας δίνοντας παράλληλα βάση και στη νησιωτική περιοχή».  

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass