Οχημα 28 θέσεων για μεταγωγή ενός κρατουμένου!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 17:30
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για το θέμα των προβλημάτων με τα ειδικά οχήματα μεταγωγών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Λάρισας.

Η επιστολή συμπεραίνει ως αποτέλεσμα των προβλημάτων, πως το Τ.Μ.Δ. Λάρισας εκτελεί μεταγωγές ακόμα και ενός κρατούμενου με το 28 θέσεων ειδικό όχημα!

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Το Τ. Μ. Δ. Λάρισας εκτελεί ως περιφερειακή Υπηρεσία Μεταγωγών, καθημερινά δρομολόγια προς Τρίκαλα και Βόλο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα προς Θεσσαλονίκη και κάθε Τρίτη και Σάββατο τακτικά δρομολόγια προς Αθήνα και Κρυσταλλοπηγή. Δυστυχώς οι συνάδελφοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζοντας πολλαπλά προβλήματα, με ένα εκ των βασικών την έλλειψη ειδικών μεταγωγικών οχημάτων 9 θέσεων. Η υπηρεσία διαθέτει 3 τέτοια οχήματα, ηλικίας 17 ετών, ένα εκ των οποίων με διάθεση από τη ΔΑ Γρεβενών, με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα το καθένα. Εξ αυτών ένα είναι μόνιμα ακινητοποιημένο με σοβαρότατες βλάβες, άλλο παρουσιάζει συνεχώς βλάβες με αποτέλεσμα η κίνηση του να είναι άκρως επισφαλής, ενώ το τρίτο της ΔΑ Γρεβενών πριν περίπου 15 ημέρες ακινητοποιήθηκε στην Καστοριά, καθ’ οδόν προς Κρυσταλλοπηγή με μεγάλη βλάβη στον κινητήρα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το Τ.Μ.Δ. Λάρισας να εκτελεί μεταγωγές ακόμα και 1 κρατούμενου με το 28 θέσεων ειδικό όχημα, το οποίο και αυτό είναι με διάθεση εδώ και περίπου 4 έτη από τη ΔΑ Ιωαννίνων!

Όπως γίνεται αντιληπτό οι μεταγωγές στη Λάρισα είναι πλέον ένα μαρτύριο το οποίο γίνεται άλυτος γρίφος τις ημέρες των τακτικών δρομολογίων όπου δεν είναι διαθέσιμη και η κλούβα των 28 θέσεων!

Την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιες Δ.Α., στις οποίες ενώ δεν λειτουργούν Υπηρεσίες Μεταγωγών, διαθέτουν 2 σύγχρονα (τελευταίας πενταετίας) μεταγωγικά 9 θέσεων, τα οποία και εκτελούν ελάχιστα δρομολόγια και αυτό το καταμαρτυρούν τα διανυθέντα χιλιόμετρα των οχημάτων».

«Δεν είναι δυνατόν» συνεχίζει η επιστολή «να υπάρχουν απαιτήσεις από μια υπηρεσία να εκτελεί πλήθος μεταγωγών και αυτή να στερείται των βασικών ενώ κάπου αλλού να υπάρχουν οχήματα που κάθονται!

Απαιτούμε την άμεση ανακατανομή ή διάθεση μεταγωγικού οχήματος 9 θέσεων τελευταίας πενταετίας, στο Τ.Μ.Δ. Λάρισας, ώστε να μπορούν να εκτελούνται ασφαλείς μεταγωγές.

Η οικονομική κρίση δεν είναι πανάκεια. Υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και είναι στο χέρι σας. Ειδάλλως λυπούμαστε, αλλά είστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί» καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass