Η επικινδυνότητα της οδού Σαρίμβεη

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΝΗΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ *ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 22:02

1SARIMBEH 18 9 2018

 

2SARIMBEH 18 9 2018

 

3SARIMBEH 18 9 2018

Κατά μία περίεργη λογική μόνο οι οδηγοί των δύο πρώτων φωτογραφιών που στρίβουν αριστερά από τη Σαρίμβεη προς την οδό Σκιάθου είναι παράνομοι. Αντιθέτως ο οδηγός, που κινείται από την οδό Σκιάθου, διασχίζει το ένα ρεύμα της Σαρίμβεη και στρίβει αριστερά στη λεωφόρο, είναι νόμιμος! Η επικινδυνότητα της κίνησης φαίνεται δεν ενοχλεί κανέναν…

 

4lezanta forthgo 18 9 2018

Και τα φορτηγά εντός πόλης…

 

Διαμαρτυρίες… διπλής κατεύθυνσης από κατοίκους της οδού Σαρίμβεη αλλά και από οδηγούς Ι.Χ. καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από την «Ε».

Οι πρώτες αφορούν στο κενό που υπάρχει στη διαχωριστική νησίδα. Στο σημείο, αν και υπάρχουν πινακίδες για υποχρεωτική πορεία ευθεία και από τις δύο πλευρές, πολλοί (κάνουν πως) δεν τις βλέπουν και περνάνε στο αντίθετο ρεύμα θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή αλλά και άλλων διερχόμενων οδηγών και επιβατών.

Άλλες διαμαρτυρίες αφορούν στο ζήτημα της διέλευσης μεγάλων φορτηγών. Οι κάτοικοι ενίστανται γιατί τα τελευταία χρόνια η συχνότητα διέλευσης φορτηγών από την περιοχή έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα (ιδίως τις νύχτες) να ενοχλούνται και από τον θόρυβο που κάνουν. Σύμφωνα όμως με τους ίδιους υφίσταται και ζήτημα νομιμότητας αφού επρόκειτο για φορτηγά πολλών τόνων. Περισσότερο –όπως εκτιμούν- απ’ όσο επιτρέπεται σύμφωνα με τον νόμο.

Και για τα δύο ζητήματα η «Ε» επικοινώνησε με την Τροχαία, με τη Διεύθυνση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου αλλά και με επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών.

*Για το ζήτημα του κενού που υπάρχει στη διαχωριστική νησίδα η εφημερίδα έχει ασχοληθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν με ρεπορτάζ αφού εκεί σημειώνονται κατά καιρούς ατυχήματα. Το κενό βρίσκεται στο ύψος της οδού Σκιάθου και η Τροχαία έχει προτείνει προς το τμήμα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου να κλείσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί. Από την πλευρά του, το τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων που ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έκανε γνωστό προς την «Ε» πως δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά του να προβεί σε τέτοια ενέργεια.

Όσον αφορά στη σήμανση τώρα, στο σημείο και από τα δύο ρεύματα υπάρχουν πινακίδες υποχρεωτικής ευθείας πορείας. Κάτοικοι τονίζουν πως θα έπρεπε να υπάρχει η πινακίδα η οποία απαγορεύει τη στροφή αριστερά ή δεξιά (αντίστοιχα).

*Στην περίπτωση τώρα της διέλευσης των φορτηγών, τόσο σύμφωνα με την Τροχαία όσο και με το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων υπάρχει απαγόρευση για φορτηγά που υπερβαίνουν τους έξι τόνους (πλην εκείνων με ειδική άδεια λόγω συγκεκριμένων εργασιών) με την Τροχαία να υποστηρίζει πως γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Έλεγχοι που ωστόσο δεν λύνουν το πρόβλημα, όπως τονίζουν από την πλευρά τους οι κάτοικοι που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει την ησυχία τους. Αναρωτιούνται μάλιστα, πριν γίνει ο δρόμος της Σαρίμβεη από πού πήγαιναν;

Όλο το ζήτημα σύμφωνα με επαγγελματίες οδηγούς και ιδιοκτήτες φορτηγών, έγκειται στο πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος που κατασκευάζεται τώρα από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι το Lidl. Αυτή τη στιγμή όλα τα φορτηγά (άνω των 6 τόνων) που έρχονται από Φάρσαλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και θέλουν να πάνε Κοζάνη, για να είναι νόμιμοι πρέπει να ακολουθήσουν την περιφερειακή και μετά τη λεωφόρο Καραμανλή για να φτάσουν έξω από τη Νέα Σμύρνη και να στρίψουν αριστερά στον κυκλικό κόμβο, έτσι ώστε να φτάσουν μέχρι τον κόμβο του Σταδίου Αλκαζάρ. Όμως για να γλιτώσουν κάποια χιλιόμετρα, ταλαιπωρία και χρήματα επιλέγουν τον συντομότερο δρόμο.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass