Με συμμετοχή καβαλάρηδων η λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 22:00

Mε τους καβαλάρηδες του Ιππικού Ομίλου Τυρνάβου να προπορεύονται στη 16η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα ξεκίνησε από τον Σύλλογο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Αμπελώνα «Η Ελπίδα» η εκδήλωση για την υποδοχή της Φλόγας.

Τη Φλόγα οδήγησαν επίσης από την είσοδο της πόλης μέχρι το Περιφερειακό Ιατρείο εθελοντές λαμπαδηδρόμοι μαθητές των σχολείων, οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα και παιδιά του «Αριστέα», δομής Αμπελώνα.

Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου και ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Επίσης, με μεγάλη και αθρόα προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις εκδηλώσεις υποδοχής της Φλόγας, στο Περιφερειακό Ιατρείο από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, η καθιερωμένη 81η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου «Η Ελπίδα» για το Φθινόπωρο 2018 στους κατοίκους του Αμπελώνα.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου την αιμοδοσία αυτή, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια μέρα που ο Σύλλογος υποδέχεται τη Φλόγα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας, την εντάσσουν στις παράλληλες δράσεις τους για τη Λαμπαδηδρομία, με σκοπό να συνδέουν το μήνυμα με την πράξη και να έχουν έτσι ένα ουσιαστικό αντίκρισμα της δράσης τους αυτής.

Στην αιμοδοσία εκτός από τους τακτικούς αιμοδότες, προσήλθαν άλλα εννιά άτομα, που έδωσαν αίμα στον σύλλογο για πρώτη φορά. Τους αιμοδότες αυτούς το Δ.Σ. τους καλωσορίζει με αγάπη στη μεγάλη οικογένειά των Εθελοντών Αιμοδοτών του Αμπελώνα, τους εύχεται καλή υγεία και τους περιμένει και στις επόμενες αιμοδοσίες με την ελπίδα να γίνουν και αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι, τακτικοί αιμοδότες.

Θετική εντύπωση ακόμη έκανε στο Δ.Σ. του συλλόγου και το γεγονός ότι πολλοί από τους τακτικούς αιμοδότες προσέρχονται στον χώρο που γίνεται η αιμοληψία μαζί με τα παιδιά τους, για να τα μάθουν από την τρυφερή παιδική τους ηλικία πόσο απλή, ανώδυνη, αλλά και σημαντική πράξη είναι η προσφορά αίματος με απώτερο σκοπό να γίνουν και αυτά, όταν μεγαλώσουν, εθελοντές αιμοδότες.

Στις δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παν. Σαρχώσης, ο π. αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής -ο οποίος είναι εθελοντής αιμοδότης του συλλόγου και λαμπαδηδρόμος- ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων κ. Μιχ. Πιτένης κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass