To Αρχαίο Θέατρο να μην εκχωρηθεί στο Υπερταμείο

* ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ * Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 159 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 22:14

Την εκτίμησή του ότι «το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, όπως κι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα εξαιρεθούν από την εκχώρηση, ως προς τη χρήση, στο Υπερταμείο» επανέλαβε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα που απασχολεί από χθες την πόλη, έφερε προς συζήτηση ως εκτός ημερησίας θέμα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή για το ανακύψαν -από τον βουλευτή Κ. Μπαργιώτα- θέμα, όχι μόνο για το Αρχαίο Θέατρο αλλά και για τα ακίνητα της Λάρισας που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο.

Αν και ο δήμαρχος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το Αρχαίο Θέατρο, τονίζοντας και τις σχετικές ανακοινώσεις από τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού, εν τούτοις δεν ήταν το ίδιο όταν αναφέρθηκε στους 159 χώρους στη Λάρισα που φαίνεται ότι έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο. Η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι κυριότητας του δήμου. Τα ακίνητα αυτά με εντολή στη Νομική υπηρεσία και τους συνεργάτες μου καταγράφονται διότι πιθανόν μερικά από αυτά να αποτελούν και ακίνητα διεκδίκησης από μέρους του δήμου. Σε κάθε περίπτωση σε λίγες ημέρες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».

Καταλήγοντας ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε πως «αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε όχι μόνο τη Λάρισα αλλά και όλη τη χώρα θα βρει αντιμέτωπη μια τέτοια διαδικασία αν έχει υπάρξει και χωρίς να έχει κάλυψη όπως λέγεται από τα υπουργεία. Θα αντιδράσουμε όλοι δυναμικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων, εν αναμονή βεβαίως και της επόμενης συνεδρίασης, οπότε θα υπάρχουν δεδομένα και όχι εκτιμήσεις.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (17 ναι, 11 λευκά και 1 όχι) η αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2018 του Δήμου Λαρισαίων και των Νομικών Προσώπων, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αντιδημάρχου Οικονομικών Θάνου Αδαμόπουλου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Αδαμόπουλος «στους 8 μήνες έχει επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων καθώς έχουμε εισπράξει το 65% των προβλεπομένων για το σύνολο το έτους. Στα έσοδα που αφορούν σε προηγούμενα οικονομικά έτη έχομε προβλέψει 598.000 ευρώ και έχουμε εισπράξει στο 8μηνο 470.000 ευρώ, γεγονός που προσδίδει ρεαλισμό στην πρόβλεψη. Ως προς τα έξοδα στο πρώτο 8μηνο του 2018 έχουμε καταβάλει 2,5 εκατ. ευρώ και τα μεγάλα έργα αναμένεται να τιμολογηθούν το επόμενο διάστημα. Ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά με αισιοδοξία προς το μέλλον ως προς τα οικονομικά του και έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης ενός μεγάλου έργου με ιδίους πόρους».

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Σε δήλωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ο δήμαρχος Λαρισαίων, μετά από ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η πόλη της Λάρισας, όπως και ολόκληρη η χώρα, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υπαγωγή αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο.

Το ζήτημα δεν είναι απλά πολιτικό, αλλά εθνικό. Η πολιτιστική περιουσία της χώρας μας, ούτε πωλείται ούτε εκχωρείται προς διαχείριση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οποιαδήποτε ολιγωρία, τη στιγμή που αποδεικνύεται πως κυβερνητικοί παράγοντες δεν εξασφάλισαν το εθνικό συμφέρον.

Επειδή εδώ και καιρό ο δήμαρχος Λαρισαίων μιλά για συνεννόηση και ενιαίο μέτωπο για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό: να καταγγείλουμε σύσσωμοι την απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει εθνικό πλούτο για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, μαζί και το Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας και να ενωθούμε όλοι σε έναν κοινό αγώνα προστασίας της εθνικής μας κληρονομιάς».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass