Ημερίδα για το αμύγδαλο χθες στο Συκούριο

Χαιρετισμοί και επιστημονικές παρεμβάσεις για τον καρπό

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2018 22:04

Με  επιστημονικές παρεμβάσεις  ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στo πλαίσιo της Γιορτής Αμυγδάλου στο Συκούριο. Στις 11.30  το πρωί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου πραγματοποιήθηκε σχετική ημερίδα με ομιλητές, τον καθηγητή Βιοχημείας – Βιτοεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τον καθηγητή δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, τον γεωπόνο του Δήμου Τεμπών κ. Σπυρίδωνα Μπετχαβέ και τον πρόεδρο της εταιρείας «Αγροτική Ανάπτυξη Α.Ε» κ. Κων. Μπλιάτσο.

Η διοργάνωση στόχο είχε  την προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.

Αρχικά το λόγο πήρε  η  πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Συκουρίου κ. Κατερίνα Δρογκούλα η οποία μαζί με τα μέλη του Συλλόγου εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος  ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι ως Δήμος «θα συνεχίσουμε αυτόν τον θεσμό όπως και κάθε αξιόλογη προσπάθεια προβολής αγροτικών προϊόντων του Δήμου μας, κατοχυρώνοντας την ονομασία προέλευσης και εξασφαλίζοντας την αναγνωρισιμότητα.

Στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους, ότι θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί στις προσπάθειές τους, πιστεύοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει στις τοπικές κοινωνίες και την αγροτική παραγωγή με έργα ουσίας και άμεσης απόδοσης που δίνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και εθνική οικονομία».

Σε ανάλογο ύφος η παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γιώργου Λαδόπουλου. Ο κ. Λαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία  που έχει για την περιοχή  του Συκουρίου η καλλιέργεια του αμυγδάλου και σημείωσε με  έμφαση μεταφέροντας και την στήριξη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού  ότι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παραγωγών, του Δήμου Τεμπών και των συλλόγων της  περιοχής για την προώθηση του προϊόντος.

Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης. Ο κ. Παρλίτσης αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ  κ. Αθανάσιο Καπρέλη «ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση και του αμυγδάλου ότι αυτός ο ευλογημένος καρπός  πρέπει να προωθηθεί και εκτός Ελλάδας και προς αυτή την κατεύθυνση ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στο πλευρό των παραγωγών».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας,  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Έξαρχος, Γιάννης Μαϊμάρης, Γιώργος Κυρίτσης, Κώστας Νταφούλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Συκουρίου κ. Γιώργος Καλότυχος, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος Ζάρρας κ.α.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass