Διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή ρεύματος σε οικονομικά ασθενέστερους

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 22:04

«Καμιά διακοπή σε σπίτι λαϊκό, ρεύμα φθηνό για τον λαό», φώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε παράσταση διαμαρτυρίας για την «τρομοκράτηση» των καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Χθες το πρωί το ΕΚΛ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Καρδίτσης για τις καταγγελίες που έχει δεχτεί από καταναλωτές και για τις επιστολές από «δικηγορικά γραφεία», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάσος Τσιαπλές, που έχουν ως αποδέκτες «φτωχές εργατικές οικογένειες, οικογένειες ανέργων και ασθενών οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη που έχουν δημιουργήσει απέναντι στη ΔΕΗ». Οι περισσότεροι -όπως είπε- είναι είτε άνεργοι είτε έχει μειωθεί το εισόδημά τους και πως είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν ακόμα και στη ρύθμιση. Το ΕΚΛ ζητά από τη ΔΕΗ αλλά και από την κυβέρνηση να θεσπιστούν μέτρα. Αυτά είναι «να μη γίνεται καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατικές οικογένειες, συνταξιούχων και ανέργων που δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά στην αποπληρωμή των χρεών. Να μην υπάρχει καμία προκαταβολή αλλά να υπάρχουν έως 120 δόσεις για τη ρύθμιση του χρέους. Σε περιπτώσεις που είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος τότε να γίνεται διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών». Παράλληλα, το ΕΚΛ ζητά «να μειωθεί η τιμή της κιλοβατώρας για την οικιακή κατανάλωση και να επιφορτιστεί περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο που έχει μεγάλες απαλλαγές και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Εμείς απαιτούμε η ενέργεια να γίνει λαϊκή περιουσία και να είναι προσιτή σε όλο τον λαό».

Όπως διευκρινίζει το ΕΚΛ «η ανηλεής επίθεση της ΔΕΗ Α.Ε, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δεν εξαιρεί, ούτε τους ανέργους, ούτε και σοβαρά ασθενείς, ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, πετώντας τους εκτός σε πολλές περιπτώσεις». Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο για να διεκδικήσουν τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass