«Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εμπορικού κόσμου»

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 16:28

Συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, μετά από αίτημα της ίδιας και στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που άπτονται του ενδιαφέροντος και των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου η κα Καραλαριώτου ζήτησε ενημέρωση από τα μέλη της διοίκησης για το “Open Mall”, ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στις προτεραιότητες της ίδιας στις εκλογές του 2014, και για το οποίο ουδεμία ενημέρωση υπήρξε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, αφού άκουσε τις απόψεις και τους προβληματισμούς των εμπόρων τόνισε πως «είναι σημαντικό να υλοποιηθεί τα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με δράσεις όμως παρέμβασης οι οποίες θα μπορέσουν να φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Λάρισας».
Ταυτόσημες απόψεις επικράτησαν στην κουβέντα που αφορούσε στα έργα που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης, καθώς η ταυτόχρονη εκτέλεσή τους έχει δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις, αφού η προσέλευση του αγοραστικού κοινού έχει μειωθεί αισθητά. Η κα Καραλαριώτου παρουσίασε τις δικές της θέσεις, όσον αφορά στην υφιστάμενη κατάσταση, κάνοντας, για μια ακόμη φορά, λόγο για «προχειρότητα και εκλογική βιασύνη της δημοτικής αρχής».
Τέλος, οι δύο πλευρές μίλησαν και για το Παζάρι της Λάρισας, έναν θεσμό ο οποίος ως γνωστόν επηρεάζει πάντα αρνητικά τους τζίρους της αγοράς, με την κα Καραλαριώτου να εξηγεί πως δεν είναι απέναντι στον θεσμό του παζαριού, αλλά πως θα πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του θεσμού, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα στις επιχειρήσεις της πόλης.
Κλείνοντας τη συζήτηση, η κα Καραλαριώτου τόνισε:
«Από το 2014, όταν και επίσημα ως υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφτηκα την τότε διοίκηση του Συλλόγου σας, τόνισα πως είναι ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με στόχο την πίεση προς την κεντρική εξουσία, τον ουσιαστικό έλεγχο και τον δραστικό περιορισμό του παρεμπορίου, την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων, την αξιοποίηση ευκαιριών εξωστρέφειας.
Μετά από τέσσερα χρόνια και τα όσα συνέβησαν τόσο στη χώρα, όσο και στην πόλη, δυστυχώς όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα.
Μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, τη διοίκηση και τα μέλη του, θα πρέπει να σχεδιάσουμε εκείνες τις τοπικές δράσεις ώστε να στηριχθεί ο έμπορος της πόλης στην πράξη. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα κάνω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass