Μια «παντόφλα» στο λιμάνι του Αγιοκάμπου

ΦΟΡΤΩΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΡΟΔΟ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2018 22:00

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αλιευτικού καταφυγίου Αγιοκάμπου, αγκυροβόλησε χθες το πρωί οχηματαγωγό πλοίο ανοικτού τύπου, γνωστό ως «παντόφλα» στη ναυτική ορολογία.

Η άφιξη του πλοίου στο λιμάνι προκάλεσε την εντύπωση των ντόπιων που βρέθηκαν εκεί και παρακολούθησαν με περιέργεια την πορεία που διέγραψε για να μπει στην ασφάλεια του κλειστού τεχνητού κόλπου, ένα τόσο ογκώδες πλεούμενο.

Η «παντόφλα» εισήλθε με άνεση από την μπούκα του λιμανιού και άραξε, προκειμένου να φορτώσει οχήματα βαρέως τύπου, ιδιωτικής επιχείρησης, με σκοπό να τα μεταφέρει στη Ρόδο.

Εκσκαφείς, οδοστρωτήρες, φορτηγά, φορτώθηκαν στο πλοίο, το οποίο έβαλε πλώρη για το νησί των Ιπποτών.

Η είσοδος της «παντόφλας» στο χαρακτηρισμένο σήμερα ως αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου, είναι μια απτή απόδειξη ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να δεχθεί μεγάλα πλοία και να λειτουργήσει είτε ως μαρίνα, είτε ως λιμάνι υποδοχής μεγάλων επιβατικών πλοίων και φέρι –μποτ, για την ανάπτυξη τόσο της επιχειρηματικής δραστηριότητας όσο και του τουρισμού, στην ευρύτερη περιοχή των παραλίων του νομού Λάρισας αλλά και του ορεινού όγκου του.

Για το γεγονός ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας σχολίασε: «Τι εμποδίζει τις τοπικές αρχές να προσανατολιστούν στην αξιοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου Αγιοκάμπου, ώστε να χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάπτυξη της εμπορικής, επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή;

Ένα τόσο μεγάλο έργο, ένα λιμάνι που βοηθά την πρόσβαση από τη θάλασσα στην Κεντρική Ελλάδα, γιατί δεν αξιοποιείται επιτέλους προς το συμφέρον του τόπου;».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass