Τον ξέθαψαν απροειδοποίητα, πέταξαν στην άκρη τα κόκαλα

ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 22:04

Είπε να κάνει εκταφή του αδελφού της επτά χρόνια μετά τον θάνατό του σε χωριό της Αγιάς, αλλά μάλλον μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή.

Έστειλε, λοιπόν, τον γιο της στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Εκεί έγινε η οικονομική τακτοποίηση, όλα καλά, όλα ωραία. Εν συνεχεία θα έπρεπε να συνεννοηθεί με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Νεκροταφείων για την ημέρα της εκταφής, ώστε να παρευρεθεί κι αυτός με τη μητέρα του ως πλησιέστεροι συγγενείς, να παραλάβουν τα οστά και με τον ιερέα του χωριού να ψαλεί ως είθισται ένα τρισάγιο.

Απευθύνθηκε στην εν λόγω Υπηρεσία, υπάλληλός της του εξήγησε πως η εκταφή θα γίνει μετά από είκοσι μέρες λόγω φόρτου εργασίας κι αυτός το δέχτηκε αγόγγυστα αφού δεν συνέτρεχε κανένας ιδιαίτερος λόγος βιασύνης.

Δύο μέρες μετά όμως, ο υπάλληλος του τηλεφώνησε και του είπε πως τελικά «έγινε η εκταφή, τα οστά βρίσκονται σε οστεοθήκη δίπλα στο μνήμα, μπορείτε να τα πάρετε και να τα τακτοποιήσετε στο οστεοφυλάκιο». Γιος και μητέρα περνούν το πρώτο σοκ γιατί δεν ειδοποιήθηκαν να παραστούν, και πηγαίνουν στο κοιμητήριο, όπου έκπληκτοι δέχονται και το δεύτερο όταν βλέπουν πως η οστεοθήκη είναι ανοιχτή, τρία οστά είναι εκτός, γύρω από αυτή, και μέσα κάποια, υποτίθεται τα υπόλοιπα, σωρός. Το υποτίθεται έχει να κάνει με το τρίτο απανωτό σοκ, όταν, όπως υποστηρίζουν, ελέγχοντάς τα, αντιλήφθηκαν πως μέσα στο κουτί δεν ήταν τελικά όλα τα κόκαλα, μα λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να είναι!

Σε διαμαρτυρία τους στην Υπηρεσία δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση, δεν τους ζήτησαν ούτε καν μία συγγνώμη και δηλώνουν πως τους φέρθηκαν τελείως απαξιωτικά.

Καταγγέλλουν τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, τους χαρακτηρίζουν παντελώς ανεύθυνους και θέλουν να πιστεύουν πως ο προϊστάμενός τους θα πράξει τα δέοντα. Θεωρούν απαράδεκτο το ότι τους κορόιδεψαν για τον χρόνο εκταφής, για το ότι προχώρησαν μόνοι τους στην εκταφή δίχως να ειδοποιηθούν, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση και εκδηλώθηκε η επιθυμία τους να παρευρίσκονται. Εκτός αυτών, επικεντρώνονται περισσότερο στο ότι οστά βρέθηκαν εκτός της οστεοθήκης, άλλα που ήταν μέσα ήταν ατακτοποίητα και άλλα πάλι ακόμη και τώρα αναζητούνται. Γεγονός που φανερώνει παροιμιώδη προχειρότητα στην όλη, τόσο ιερή, διαδικασία που προσβάλλει βάναυσα, όπως λένε, τη μνήμη του νεκρού και προκαλεί στενοχώρια και θυμό στους ίδιους.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass