Ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ ΚΥΚΛΟΘΕΝ» * «ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 22:22

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπως έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή της επετείου απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό.

Προηγήθηκε Παράκληση στο Καθολικό της Ι. Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας και στη συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας με πομπή που κατευθύνθηκε στο κέντρο της Ελασσόνας. Στον προαύλειο χώρο του Μητροπολιτικού ιερού τελέσθηκε Αρτοκλασία και ακολούθησε η Ενθρόνιση της θαυματουργής Εικόνας της Ολυμπιώτισσας, που υποβάσταζαν οπλίτες του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου και συνόδευαν ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, πλειάδα αρχιμανδριτών, ιερέων και διακόνων, μαθητές και σύλλογοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, καθώς και δεκάδες Ελασσονίτες.

Χαρακτηριστικά, τα όσα επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, απευθυνόμενος στις αρχές και στον κόσμο:

«Θέλουμε να διαδηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τη Μητέρα μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, για το μεγάλο δώρο της Ελευθερίας, που εχάρισε όχι μόνο στην επαρχία Ελασσόνας αλλά και στις άλλες περιοχές που απελευθερώθηκαν στη συνέχεια. Το δώρο της ελευθερίας και της απελευθέρωσης.

Ο Θεός μας εχάρισε να απολαμβάνουμε αυτό που οι πρόγονοι και πατέρες μας έδωσαν την ίδια τους τη ζωή. Όπως βλέπουμε στις ημέρες μας η πατρίδα μας πολιορκείται κυκλόθεν και είναι πολλοί αυτοί, οι οποίοι επιβουλεύονται την σταθερότητα αλλά και την ευημερία της.

Να παρακαλούμε τον Θεό να διατηρεί την ειρήνη και την ελευθερία σε αυτή τη χώρα. Να μην ντρεπόμαστε να ομολογούμε την αγάπη μας για την πατρίδα. Γιατί αυτή η αγάπη προς την πατρίδα είναι αυτή που ενδυναμώνει την ψυχή μας στο να είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα και να κρατούμε πάντοτε άσβεστη τη λυχνία, το φως αλλά και το παράδειγμα όλων των ηρώων που αγωνίστηκαν για αυτόν τον τόπο, να τον διαφυλάξουν και να τον παραδώσουν σε εμάς σήμερα…».   

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας έδωσαν το «παρών»: ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειακός σύμβουλος – πρ. αντιπεριφερειάρχης Αθαν. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, εκ μέρους του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος η αναπλ. διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Ζωή Φτίκα, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Γιώργος Μπλιούμης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Γιάννης Τόλιας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λάρισας Ζήσης Μπρούζας, στελέχη του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, οι διοικητές του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης και της Πυροσβεστικής Ελασσόνας Ελευθ. Μουλτσιάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass