Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αναγνωριστική» συνάντηση Καραλαριώτου – Μαμάκου

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 22:22
Στο δημοτικό συμβούλιο κάθονται χώρια οι παρατάξεις τους. Χθες συναντήθηκαν όμως οι επικεφαλής τους… Στο δημοτικό συμβούλιο κάθονται χώρια οι παρατάξεις τους. Χθες συναντήθηκαν όμως οι επικεφαλής τους…

Στη βολιδοσκόπηση των πραγματικών διαθέσεων προκειμένου να συγκροτηθεί ενωτικό ψηφοδέλτιο αφορούσε η χθεσινή συνάντηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, Ρένας Καραλαριώτου με τον επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο» και επίσης δημοτικό σύμβουλο, Αθαν. Μαμάκο.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις στην «Ε», τόσο της κ. Καραλαριώτου όσο και του κ. Μαμάκου με την ανάδειξή του στην ηγεσία της παράταξης Τζανακούλη, ότι επιθυμούν τον διάλογο προκειμένου η ΝΔ, στις εκλογές του Μαΐου του 2019 να διεκδικήσει τον Δήμο Λαρισαίων με ενιαίο ψηφοδέλτιο και να αποφευχθούν φαινόμενα του 2014 που είχαν ως αποτέλεσμα η ΝΔ να απολέσει εκλογικά τον Δήμο.

Η χθεσινή πρώτη συνάντηση, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση παρά μόνο άνοιξε τον δρόμο των επαφών των δύο «πλευρών» που συμφωνούν τόσο στο ενιαίο ψηφοδέλτιο όσο στην «ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στον Δήμο Λαρισαίων».

Οι επαφές Καραλαριώτου – Μαμάκου εξελίσσονται παράλληλα με τις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ η οποία, σύμφωνα με στελέχη της, θα ανακοινώσει τη στήριξη υποψηφίων σε μεγάλους δήμους, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα. Ανακοίνωση που προσδιορίζεται για τον ερχόμενο Νοέμβριο και αφού ολοκληρωθούν οι διερευνητικές επαφές και σε εσωκομματικό επίπεδο.

Αφού, σε τοπικό επίπεδο για παράδειγμα πέραν των «μνηστήρων» που επισήμως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το χρίσμα της ΝΔ, κομματικά στελέχη διερευνούν τις προθέσεις και τρίτων που -κάτω από προϋποθέσεις- ενδεχομένως να ηγούνταν ενός ενωτικού συνδυασμού.

Όπως είναι γνωστό, μετά από πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Κων. Τζανακούλη και με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής της ΝΔ για την προετοιμασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, στη συνάντηση της Μεσοράχης συμμετείχαν οι υποψήφιοι για το χρίσμα, Ρένα Καραλαριώτου, Αθαν. Μαμάκος, Μαρ. Ξηρομερίτης, Κων. Σαμουρέλης και Γρηγ. Πρεζεράκος.

ΠΡΩΤΗ

Ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγαλύτερος, με τα στελέχη της ΝΔ να στοχεύουν στο ενωτικό ψηφοδέλτιο παρακολουθώντας και τις επαφές των Καραλαριώτου – Μαμάκου.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση της Μεσοράχης η κ. Καραλαριώτου δήλωσε στην «Ε» πως «θα συνεχίσω να συνομιλώ με όλους, να συμμετέχω σε συζητήσεις, συναντήσεις ή «μυστικά» δείπνα, ή όπως αλλιώς μπορεί να αποκαλούνται, με μοναδικό σκοπό τη συγκρότηση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Αυτή είναι η δικιά μου ευθύνη ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δ. Λαρισαίων».

Προχθές επίσης, την «επομένη» κιόλας της εκλογής του κ. Μαμάκου στην ηγεσία της παράταξης «Λάρισα - πόλη του Αύριο», ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης, αποτελούμενη από τους Αθαν. Μαμάκο, Κων. Καλαμπαλίκη, Χρ. Τερζούδη, Βασ. Ζιώγα, Ηλ. Κουλουψούζη, Κων. Λυγούρα και Τριαν. Μίχο.

«Η επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση άμεσα με την κ. Καραλαριώτου» σημειωνόταν στη λιτή ανακοίνωση της παράταξης. Όπως και συνέβη χθες, με τους κ. Μαμάκο, Καλαμπαλίκη και Τερζούδη, εκπροσωπώντας την Επιτροπή να λαμβάνουν μέρος στη χθεσινή συνάντηση με την κ. Καραλαριώτου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Gallery άρθρου