Στη Λάρισα το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 15:00

Tο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων συνδιοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα, σήμερα και αύριο Παρασκευή.

Κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στη χώρα, αλλά και των προσπαθειών και καινοτομιών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για τη βελτίωση της ασφάλειας οδηγών, οχημάτων και πεζών στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την ανάλυση των στοιχείων οδικών ατυχημάτων, καθώς και μεθοδολογίες και σύγχρονες τεχνολογίες, σχετικές με την οδική ασφάλεια, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί ή πρόκειται ή προτείνεται να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου εκτιμάται ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τις εγχώριες αδυναμίες και δυσκολίες σε θεσμικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς οδηγών και υποδομών, οι οποίες αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάσχεσης στη βελτίωση των οδικών συνθηκών και του επιπέδου οδικής ασφάλειας στη χώρα. Επίσης, θα παρουσιαστούν διεθνείς εμπειρίες και καινοτόμες πρακτικές και θα συζητηθεί η εφαρμοσιμότητα και τα πιθανά αποτελέσματά τους στις εγχώριες συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες: http://rsc2018.civ.uth.gr/

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι χαιρετισμοί ξεκινούν στις 9 και ολοκληρώνονται στις 10 το πρωί και ακολουθεί η ομιλία του προέδρου Επιστ. Επιτροπής, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ν. Ηλιού με θέμα «Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια». Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ κ. Γ. Κανελλαΐδη με θέμα «Πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής και σχεδίου δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, 2021-2030».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass