Αντιπλημμυρική θωράκιση με περιβαλλοντική προστασία

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ * ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ * ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 22:04

Τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα που προκαλούσαν καταστροφές σε καλλιέργειες με ανυπολόγιστες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή, ενώ παράλληλα δυσκόλευσαν την καθημερινότητα των ανθρώπων της Τοπικής Κοινότητας Σωτηρίου, έβαλε ένα μεγάλο έργο, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αντλιοστασίου, την κατασκευή αναχωμάτων και τάφρων με τσιμεντοσωλήνες.

«Έργο ουσίας…» το χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, χθες κατά την τελετή εγκαινίων του, ενώ και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, δήλωσε ότι «δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών, από τα όμβρια ύδατα, που προκαλούσαν καταστροφές».

Στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέλη της δημοτικής αρχής Κιλελέρ και κάτοικοι του χωριού παρευρέθηκαν χθες στα εγκαίνια του έργου, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή και ξενάγηση στους χώρους τόσο του αντλιοστασίου, όσο και των περιμετρικών συμπληρωματικών έργων για τη λειτουργία του.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι «πρόκειται για ένα έργο σημαντικό και χρήσιμο για την ασφάλεια των ανθρώπων και των καλλιεργειών τους, με στόχο να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνταν στην περιοχή, από πλημμυρικά φαινόμενα», δηλώνοντας πως: «Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της υπαίθρου και τους στηρίζουμε, με στόχο να μείνουν στον τόπο τους, να παράγουν τον εθνικό μας πλούτο, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική οικονομία. Πρωταρχικό μέλημά μας, με αυτό το έργο, ήταν η ασφάλειά τους…».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπίλλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Χρήστος Χατζούλης, Αχ. Χατζούλης, Σπύρος Καλέτσιος, Γιάννης Μπακαλόπουλος και Γιάννης Κουκούτσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σωτηρίου Βασ. Ντελόπουλος, κ.ά.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πρόκειται για τμήμα έργου, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, που κατασκευάστηκε για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του οικισμού Σωτηρίου, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων εργασιών έργου επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας, Β΄ φάση», της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περιλαμβάνει τα εξής: Κατασκευή αναχώματος δύο τμημάτων

στην τάφρο 2Τ. Αναχώματα συνολικού μήκους 1.146,00 μ., με πλάτος στέψης 3 μ. Κατασκευή συστήματος αποστράγγισης με τάφρους και τσιμεντοσωλήνες (ανοικτή διατομή ανεπένδυτη εκτός οικισμού και κλειστή διατομή με τσιμεντοσωλήνες εντός οικισμού) παράλληλα με το ανάχωμα προστασίας.

Στον οικισμό κατασκευάστηκε σωληνωτός αγωγός αποχέτευσης ομβρίων από οπλισμένο τσιμεντοσωλήνα, εξοπλισμένος με τα απαραίτητα φρεάτια υδροσυλλογής και τα φρεάτια επίσκεψης, που στην είσοδό του φέρει σχάρα συγκράτησης φερτών υλών.

Πριν το πέρας του ο αγωγός διέρχεται κάτω από υφιστάμενο χωμάτινο δρόμο που περνά πάνω από τη γέφυρα Σωτήριου και διασχίζει τοπική τάφρο. Στη θέση αυτή κατασκευάστηκε φρεάτιο σύνδεσης ώστε ο νέος αγωγός αποχέτευσης ομβρίων να παραλαμβάνει και τις απορροές της τάφρου.

Τάφρος συνδέεται με την υφιστάμενη αποστραγγιστική τάφρο που βρίσκεται νότια του οικισμού Σωτηρίου και μεταφέρει τις απορροές μέρους λεκάνης απορροής του οικισμού προς το αντλιοστάσιο ανύψωσης και από κει στην τάφρο 2Τ. Τέλος κατασκευάστηκε το αντλιοστάσιο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, σε θέση όπου υπάρχει πρόσβαση μέσω των υφιστάμενων δρόμων. Τοποθετήθηκε δίπλα από το ανάχωμα προστασίας.

Μεταφέρει τα νερά που συλλέγονται στους αγωγούς, μέσα στην τάφρο.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass