Δεν βάζουν νερό… στο τσίπουρο

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 22:16

Σε στάση αναμονής, μέχρι αύριο Παρασκευή βρίσκονται όλοι οι τοπικοί παράγοντες του Δήμου Τυρνάβου, με τη δημοτική αρχή, τους συλλόγους Αμπελοκαλλιεργητών – Αμβυκούχων Τυρνάβου αλλά και πολλούς αγρότες να ξεκαθαρίζουν ότι, αν δεν δοθεί ως τότε λύση, θα κατέβουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αίτημα να αρχίσει η απόσταξη του τσίπουρου, όπως και πέρυσι.

Χθες από τις 11 το πρωί και για δύο τουλάχιστον ώρες, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Τυρνάβου, με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, όπου οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων που έχουν σχέση με την απόσταξη τσίπουρου αντάλλαξαν απόψεις και κυρίως ενημερώθηκαν για δεύτερη φορά, με λεπτομέρειες για τις κινήσεις και επαφές που έκανε προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος για το ζήτημα με κύριο αίτημα να ισχύσει και φέτος το καθεστώς απόσταξης όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου και κ. Κωνσταντίνος Κουλιός και Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Λάσκος Μανδηλάς, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Νταβαρούκας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου Γιώργος Χαλούλης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ακολούθησε συγκέντρωση χθες το μεσημέρι στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Τσιόπα, του πρώην δημάρχου κ. Νίκου Μαλάκου, του αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Σάμερ – Αθανάσιου Αμάρι και του δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Γιαννόπουλου και του προέδρου του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργου Μανίκα, όπου οι ενδιαφερόμενοι φορείς και εκπρόσωποι των αγροτών ξεκάθαρα αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τετελεσμένα από τα αρμόδια υπουργεία και ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Και στις δύο συγκεντρώσεις έγινε επίσης αναφορά σε «υπηρεσιακούς παράγοντες, στην Αθήνα που ερμηνεύουν νόμους και εγκυκλίους με διαφορετικό τρόπο».

Αναμένοντας μέχρι αύριο Παρασκευή τις αποφάσεις των Αθηνών ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει την ίδια μέρα, το πρωί, η συνάντηση δημοτικής αρχής Τυρνάβου και εκπροσώπων αμβυκούχων – αμπελουργών και αγροτικών συλλόγων της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος παρακολουθεί το ζήτημα που προέκυψε με την απόσταξη του τσίπουρου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass