Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 150 ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 15:23

Μια νέα κοινωνική δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2018 με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου Αλληλεγγύης στην πόλη μας για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ανήκει στο έργο «Δομές παροχής βασικών αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και έχει εξυπηρετήσει από τον Φεβρουάριο πάνω από 150 δικαιούχους - ωφελούμενους (αριθμός που καθημερινά αυξάνεται).
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.
Για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων ζητά τη στήριξη των Λαρισαίων για τη συλλογή φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων, καθ’ ότι οι ανάγκες σε συγκεκριμένα φάρμακα είναι μεγάλες.

ΦΑΡΜΑΚΑ
Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται, κυρίως για χρόνιες παθήσεις, όπως π.χ.: Αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια), οστεοπόρωση, βρογχικό άσθμα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ρευματολογικά προβλήματα, καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για Salospir 100mg. Lobivon 5mg. Moduretic 5+50mg.  Diovan 160mg. Olartan 20mg. Micardis 40mg, 80mg. Σκευάσματα για τη χοληστερίνη (ατορβαστατίνη, συμβστατίνη, ροσουβαστατινη) {LEPUR 20mg,40mg, Torvaplus 10mg,20mg, Atrost 10,20,40mg Crestor 20,40mg}. Approvel/ Irbegen/ Irbesartan 150mg και 300mg. Co- Approvel 150+12,5mg/300+12,5mg. Tormis 10mg. Fludex 1,5mg. Αντιπυρετικά– Αναλγητικά – Αντιφλεγμονώδη (π.χ. Depon, Panadol, Ponstan κ.ά.). Ανιτβιοτικά (Augmentin, Amoxil κ.ά.). Αποχρεμπτικά και αντιβηχικά.  Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρες λειτουργίας: 8:00 – 16:00. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-626123 (Κυρίτση Ευγενία – κοινωνική λειτουργός, Τσιάνα Ελένη – φαρμακοποιός).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass