ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 22:03

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα, η οποία, όπως ήδη είναι γνωστό, τον πρώτο χρόνο θα λειτουργήσει ως ειδικότητα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ελασσόνας. Για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Ελασσόνας, η σχολή θα μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού καπνεργοστασίου της περιοχής, εκεί όπου προβλέπονται να γίνουν εργασίες ανακαίνισης μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σχολή έχουν εγγραφεί 39 σπουδαστές.


Προχθές πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, ενώ χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τα μαθήματά τους, 30 και πλέον εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ελασσόνας, με αφορμή τη λειτουργία της Σχολής Γαλακτοκομίας.
Καλωσορίζοντας τους σπουδαστές της Σχολής Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα, ο δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής και στον τρόπο λειτουργίας της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αγωνιστήκαμε 4 χρόνια, περάσαμε δυσκολίες, απογοητευθήκαμε, συνεχίσαμε, αλλά βρήκαμε και ευήκοα ώτα, και όλοι μαζί το καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον πρ. υφυπουργό Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη.  Θυμίζω πως η επαρχία Ελασσόνας είναι η μεγαλύτερη περιοχή της χώρας μας στην κτηνοτροφία και στην τυροκομία και η «μητέρα» της φέτας. Άψογη η συνεργασία με το 2ο ΙΕΚ Λάρισας. Η πρώτη προσπάθεια έγινε.
Η ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Όλοι θέλουν τους καλύτερους. Να πιστέψετε στο συγκεκριμένο εγχείρημα και δεν θα χάσετε. Ο Δήμος μας θα βρίσκεται κοντά στην όλη προσπάθεια και θα την υποστηρίζει. Βαδίζουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής, του Υπουργείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είσαστε η πρώτη γενιά που θα ξεκινήσει με αυτή την ειδικότητα. Είναι το πρώτο τμήμα πανελλαδικά ως ΙΕΚ. Στέκομαι στην προστιθέμενη αξία του πτυχίου. Συνδυασμός της λειτουργίας της σχολής με διάφορες άλλες δράσεις και με τον Όλυμπο. Οι κτηνοτρόφοι και οι φορείς της περιοχής πρέπει να είναι δίπλα στους σπουδαστές της σχολής. Σας εύχομαι καλό ξεκίνημα…».
Με τη σειρά του, ο διευθυντής του 2ου ΙΕΚ Λάρισας Γιώργος Ραφτούλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ελασσόνας για τη συνεργασία και συμπαράσταση και στάθηκε στη δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση: «Μιλάμε για δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση. Να πάρετε γνώσεις για να γίνετε καλύτεροι. Θέλουμε να βγάλουμε επιτυχημένους και καταρτισμένους επαγγελματίες για το μέλλον. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ελασσόνας και η πρακτική άσκηση των σπουδαστών θα γίνει στα τυροκομεία της περιοχής. Μην ξεχνάτε την πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση. Αδράξτε την ευκαιρία…».  
Στη συνάντηση ήταν ακόμη: οι αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, Αστ. Στούπας, Ευάγγ. Παναγιώτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικ. Τσουκαρέλας, Αναστ. Γκατζιούρας, Γ. Παπαευθυμίου, κ.ά.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass