«Πράσινο φως» για τη «γαλάζια» συμφωνία

* ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΡΕΝΑΣ - ΜΑΜΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 22:00

Πρώτο τεστ: θετικό! Η συμφωνία Ρένας Καραλαριώτου - Θανάση Μαμάκου να κατέλθουν ενωμένοι στις εκλογές του Μαΐου στον Δήμο Λάρισας, που αποκάλυψε χθες η «Ε», κατέγραψε θετικές εντυπώσεις στη γαλάζια βάση και είχε μεγάλη απήχηση (όπως τουλάχιστον καταγράφηκαν τα σχόλια στα social media) στον κεντροδεξιό χώρο.

Στο ίδιο σχεδόν μήκος κύματος και οι δηλώσεις των συνυποψηφίων για το γαλάζιο χρίσμα, οι οποίοι -μιλώντας στην «Ε»- σχολίασαν το πώς δέχθηκαν την παραπάνω εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, μιλώντας στην «Ε» ανέφερε πως «ήταν ενήμερος για τη συμφωνία των δύο πλευρών», τη χαρακτηρίζει «θετική εξέλιξη», αλλά δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο για την επικεφαλής του νέου συνδυασμού Ρένα Καραλαριώτου, συστήνοντας «υπομονή μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα ο ηγέτης, καθώς αυτές τις ημέρες η παρουσία του στην Αθήνα δεν του επέτρεψε να έχει αναλυτικότερη ενημέρωση». Ακόμη ο κ. Τζανακούλης, ως μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, αποκάλυψε ότι «πολύ σύντομα η ΝΔ θα ανακοινώσει τη στήριξη που θα παρέχει σε υποψήφιους δημάρχους 30 μεγάλων δήμων της χώρας. Σε αυτή την παρτίδα δεν θα συμπεριλαμβάνεται η Λάρισα, η οποία πιθανότατα θα ακολουθήσει σε δεύτερο βαθμό μαζί με τους Δήμους Ηρακλείου και Πατρών. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΟΙ «ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ»

Από την πλευρά του ο διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου Μάριος Ξηρομερίτης, με δήλωση του στην «Ε» κάνει λόγο για «ένα πολύ καλό ξεκίνημα, με αφορμή τη σύγκλιση και συνεννόηση μεταξύ των δύο παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου», ενώ εξήρε τον Θανάση Μαμάκο και τα μέλη της επιτροπής του για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Γρηγόρης Πρεζεράκος χαιρετίζει επίσης τη συμφωνία Ρένας - Μαμάκου, δηλώνει ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, χωρίς όμως να είναι υποψήφιος.

Ο Κώστας Σαμουρέλης πιο διστακτικός, αναφέρει ότι θα περιμένει την τελική απόφαση του κόμματος για τον εκλεκτό για τη δημαρχεία και εν συνεχεία θα συνταχθεί μαζί του. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως υποψήφιος για το χρίσμα.

Πιο αναλυτικά:

Ενημερωμένος για τη συμφωνία των δύο παρατάξεων του δεξιού χώρου δήλωσε στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα, ως μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της ΝΔ. Κληθείς από την «Ε» να σχολιάσει τη συμφωνία Καραλαριώτου-Μαμάκου, ο Κώστας Τζανακούλης δήλωσε τα εξής: Σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο παρατάξεων, αναφορικά με τον ενιαίο συνδυασμό που θα κατέλθει στις εκλογές το Μαΐου για τον Δήμο Λαρισαίων. Βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσω ότι στο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις «Λάρισα, Πόλη του Αύριο» και «Λάρισα Νέα Αρχή» θα συνεχίσουν να έχουν αυτόνομη παρουσία. Είναι θετικό ότι θα υπάρχει ισότιμη συμμετοχή των στελεχών των δύο παρατάξεων στον νέο συνδυασμό και πιστεύω ότι θα τηρηθεί η συμφωνία όλα να ξεκινήσουν από το μηδέν».

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ

Ενωτικός εμφανίζεται ο χειρουργός ουρολόγος Μάριος Ξηρομερίτης, αναφορικά με τη χθεσινή εξέλιξη της συμφωνίας των δύο γαλάζιων παρατάξεων και δηλώνει στην «Ε» τα εξής: Ειλικρινά είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα η σύγκλιση και συνεννόηση μεταξύ των δύο παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Ασφαλώς το όραμα είναι μια ευρύτατη σύμπραξη όλων των επιμέρους δυνάμεων σε ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που θα προσδώσει και αναπτυξιακή τροχιά στον δήμο. Είμαι ικανοποιημένος που όλοι οι εμπλεκόμενοι σύμβουλοι βλέπουν την ενότητα ως το όχημα για τη δικαίωση των πολιτών μας. Είναι ευχάριστο το γεγονός να ενστερνίζονται οι αυτοδιοικητικοί την ανησυχία και την έκφραση των συμπολιτών. Σε ολόκληρη την πορεία μου δήλωσα ευθαρσώς ότι το θέμα της διεκδίκησης του δημοτικής αρχής δεν αποτελεί ζήτημα ενός προσώπου αλλά πρωτίστως είναι η βάση της λαϊκής έκφρασης και ταύτισης με το κοινό-δημόσιο συμφέρον. Το μήνυμα ελήφθη από όλους εμάς που αντιπολιτευτήκαμε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Μένουν να γίνουν πολλά βήματα με σύνεση και σοβαρότητα ώστε να συνθέσουμε ολόκληρη την κοινωνία και να πετύχουμε την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων που υπάρχουν στη σημερινή δυσχερή συγκυρία. Οι εξελίξεις τρέχουν θετικά και με δημόσιο τρόπο και λόγο στο προσκήνιο πρέπει να σταθούμε στο ύψος της περίστασης. Οι επόμενες μέρες διαβούλευσης είναι κρίσιμες και ενδιαφέρουσες. Οψόμεθα. Όπως είπε ο Αϊνστάιν: «Η αξία ενός ανθρώπου θα έπρεπε να εκτιµάται απ’ αυτό που δίνει και όχι απ’ αυτό που λαµβάνει» και για τον λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην παράταξη του Θανάση Μαμάκου, στα μέλη της επιτροπής τους και σε όλα τα στελέχη για την απόφασή τους.

Ο ΓΡ. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ

Σταθερός στην αρχική του δήλωση ότι «θα ασχοληθεί ενεργά με τα δημοτικά πράγματα της Λάρισας, μόνο ως υποψήφιος δήμαρχος» ο Γρηγόρης Πρεζεράκος, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ρένας - Μαμάκου, αφενός την χαιρετίζει, διότι επιτεύχθηκε ο στόχος να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός, αφετέρου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχει στην ενιαία κίνηση, ως υποψήφιος σύμβουλος.

«Εφόσον ισχύει η είδηση της συμφωνίας των δύο παρατάξεων, σαφώς και τη χαιρετίζω, καθώς επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος όλων μας, η ΝΔ να κατέλθει ενωμένη στη διεκδίκηση του Δήμου Λαρισαίων. Σε ό,τι με αφορά θα τηρήσω τα λεγόμενά μου, που ήταν ότι με ενδιαφέρει μόνο η προοπτική να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Δεν θα είμαι αντίθετος στην ενιαία προσπάθεια, διότι πιστεύω ότι αυτή τη φορά εφόσον παραμείνουμε μονιασμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Κι εγώ θα βάλω το λιθαράκι μου».

Ο ΚΩΝ. ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

«Δεν θέλω να προβώ σε καμία δήλωση, πριν το κόμμα ανακοινώσει και επίσημα το πρόσωπο που θα στηρίξει ως υποψήφιο για τον δήμο». Αυτό δήλωσε στην «Ε» ο Κώστας Σαμουρέλης, ένας εκ των διεκδικητών του γαλάζιου χρίσματος, με αφορμή τη συμφωνία Ρένας Μαμάκου. Σε σχετική ερώτηση για το «αν η εξέλιξη είναι θετική», απάντησε «σίγουρα… ναι».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass