Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα

* ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 22:35

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο της ΝASA το «Space Apps Challenge Greece 2018» άνοιξε τις πύλες του χθες το απόγευμα στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής-Κτίριο Κατσίγρα.

Παράλληλα με το συνέδριο που θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί και ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός που οργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Αρκετοί σπουδαστές και όχι μόνο της πόλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εκπροσώπων του Φορέα Βιομιμητισμού, του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, μηχανικών και καθηγητών για την Αστροβιολογία και την Αεροδιαστημική. Ειδικότερα χαιρετισμό απηύθυνε η Ιδρύτρια Βιομιμητισμού Ελλάδος και παγκόσμια εκπρόσωπος του Διαγωνισμού της NASA κ. Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αποστολή του Κέντρου Βιομιμητισμού αλλά και στον διαγωνισμό ο οποίος στη Λάρισα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον νέο Σύλλογο Διαστημικής GREEK NEW SPACE SOCIETY και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Το μέλος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας κ. Θοδωρής Αλεξάνδρου παρουσίασε τις προκλήσεις της NASA για το 2018, ο σχεδιαστής και μηχανικός κ. Πάνος Καραχάλιος ανέπτυξε το θέμα «Πάνω στον Άρη και πίσω στη Γη», ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέπτυξε το θέμα «Αστροβιολογία δράσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα», η καθηγήτρια στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Το πιο κοντινό μας αστέρι κι εμείς», ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Granfield κ. Νίκος Αβελίδης μίλησε για τα αυτόνομα συστήματα αεροδιαστημικής και στο τέλος δημιουργήθηκαν οι ομάδες που θα μετάσχουν στον διαγωνισμό με στόχο τη λύση παγκόσμιων προβλημάτων.

Οι συμμετέχοντες χθες στο συνέδριο παρακολούθησαν βιντεοσκοπημένους χαιρετισμούς του αστροναύτη Drew Feustal από τον διεθνή διαστημικό σταθμό και από τον διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με εγγραφές στις 3 το μεσημέρι και αφού γίνει η εισαγωγή στις προκλήσεις της NASA και δοθούν οι συμβουλές από μέντορες και κριτές θα ξεκινήσει η εργασία των ομάδων που θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Αύριο Κυριακή το Συνέδριο-Διαγωνισμός ξεκινά στις 10.15 το πρωί με τη συνέχιση των εργασιών των ομάδων και στις 12 το μεσημέρι θα υποβληθεί η πρόταση στο σύστημα της NASA. Στις 2.30 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν οι ιδέες των ομάδων, θα γίνει η ψηφοφορία των κριτών και θα απονεμηθούν τα βραβεία.

Τις εργασίες του συνεδρίου μεταξύ άλλων παρακολούθησε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass