ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ -ΕΥΣΗΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Εργαλεία ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2018 22:15
Από τη Γ.Σ. της ΕΚΑΓΕΜ παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη Από τη Γ.Σ. της ΕΚΑΓΕΜ παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη

Την πρόθεσή της να στηρίξει την ανάπτυξη και αναβαθμισμένη λειτουργία της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, όπως προβλέπει το σχέδιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, εξέφρασε στην ομιλία της, η πρόεδρος της ΕΚΑΓΕΜ Δήμητρα Εμμανουηλίδου, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή.


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την παρουσίαση του «Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης» (R.I.C.A.), στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας και ο στόχος για την αύξηση του εισοδήματος του παραγωγού στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική απαιτούν την αξιοποίηση εργαλείων, όπως των δεικτών ελέγχου της Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης, ώστε ο Έλληνας αγρότης να έχει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής και να χτίζει το μέλλον για μία αειφόρο ανάπτυξη».

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, η εφαρμογή του νέου αυτού δικτύου παρακολούθησης θα συμβάλει ώστε με εύκολο και ασφαλή τρόπο να γνωρίζει ο παραγωγός την οικονομική κατάσταση της εκμετάλλευσής του και τη θέση που κατέχει σε σχέση με τους δείκτες έλεγχου των εκμεταλλεύσεων, αλλά και να έχει τη δυνατότητα για αποφάσεις με ασφαλή κριτήρια για τη μείωση των εισροών, την αύξηση των εκροών και κατά συνέπεια αύξηση του εισοδήματος.
Οι Δείκτες, συμπλήρωσε το κυβερνητικό στέλεχος, ενημερώνουν κάθε φορά για την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης της παραγωγής, για εισαγωγή νέας τεχνολογίας - καινοτομίας, δημιουργία συνεργατικών σχημάτων (Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμοί κ.ά).
Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήγησε επίσης πως το «Δίκτυο Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης», καλύπτει όλο το φάσμα των γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων σε μια εκμετάλλευση, καθώς και μη γεωργικές δραστηριότητες, όπως είναι ο αγροτουρισμός, η δασοπονία, κλπ. Αποτελεί δε, ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής λογιστικών πληροφοριών, για τις δραστηριότητες των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Η Δ. ΕΜΑΝΝΟΥΗΛΙΔΟΥ
Στην ομιλία της η πρόεδρος της ΕΚΑΓΕΜ αφού αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέλη της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, εξήγησε πως μπορεί να συμβάλει η Ένωση στην ανάπτυξη της Αβερωφείου Σχολής. Ειδικότερα εξήγγειλε τη δημιουργία Μουσείου Αγροτικής Μηχανής, τη διοργάνωση σεμιναρίων στους χώρους της σχολής από έμπειρους κατασκευαστές, τη δημιουργία γραφείου εύρεσης εργασίας στους αποφοίτους σε επιχειρήσεις συναφείς με τα πτυχία τους και φυσικά την πρακτική εξάσκηση των αποφοίτων στις εταιρείες των Ελλήνων κατασκευαστών.  
Ακόμη η πρόεδρος της ΕΚΑΓΕΜ ζήτησε από τον κ. Κόκκαλη τη συμβολή του ώστε να μην αποκλειστεί ούτε ένας κατασκευαστής από τα Σχέδια Βελτίωσης και κατ’ επέκταση να μην βάλουν λουκέτο οι εταιρείες του κλάδου.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τη διευθύντρια της Αβερωφείου Σχολής Μ. Κλεισιάρη (παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής), τον περιφερειακό σύμβουλο Απ. Μπίλλη, τον αντιδήμαρχο Απ. Σουρλαντζή, ενώ τις εργασίες της συνέλευσης που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Χρ. Αθανασιάδης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Δ. Σοφολόγης, ο πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών Φ. Παπαδόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Χρ. Σιδερόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ Γ. Ακριβούλης, κ.α.  Τέλος από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας παρουσιάστηκαν Επιχειρηματικά Χρηματοδοτικά Προγράμματα για τους αγρότες και σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από την κα. Χρυσούλα Παπαϊωάννου.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass