ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ «ΡΑΦΙ» ΑΠΟ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Παίρνουν διαζύγια πριν πάρουν τα… άλμπουμ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2018 23:00

Τρέχουν για τον στολισμό, ρωτάνε για το γλυκό, ψάχνουν για τη μουσική στο κέντρο, ενδιαφέρονται για τα στέφανα, παίρνουν γνώμες για την εκκλησία και αφού μαλώσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα καθίσουν οι καλεσμένοι στο γλέντι, τελικά έρχονται εις γάμου κοινωνία.

Και πριν ακόμα προλάβει να βγει το ρύζι από τα μαλλιά της νύφης και κοπάσουν τα λάικς από την ανάρτηση του ζευγαριού στο Facebook, δεν είναι πια μαζί.

Κι όσο αυτά συμβαίνουν σε κάποιο σπίτι, σε κάποιο φωτογραφείο της πόλης, ένας επαγγελματίας φωτογράφος ετοιμάζει το άλμπουμ της γαμήλιας τελετής. Ξεκινάει με τις φωτογραφίες από την παρουσίαση, προσθέτει με επιμέλεια εκείνες από τον ιερό Ναό, βάζει και αυτές από το γλέντι και τελειώνει με τις φωτογραφίες της Next Day (ναι, ναι πηγαίνουν την επόμενη ημέρα σε κάποια παραλία ή γέφυρα και ξαναφορώντας τα ίδια ρούχα βγάζουν φωτογραφίες). Χώρια πάλι τα βίντεο με λήψεις ακόμα και με Drones. Κι ενώ περιμένει το ζευγάρι να έρθει να το παραλάβει, τελικά μαθαίνει πως «Δεν θα έρθουμε γιατί χωρίσαμε» και μένει ο φωτογράφος με το ακουστικό στο χέρι και το άλμπουμ στο… ράφι. «Μου έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια και ανάλογα περιστατικά καταγράφονται από συναδέλφους στη Λάρισα πολλές φορές. Τόσο σε γάμους όσο και σε αρραβώνες. Είναι κάτι που συζητάμε συχνά» λέει ο επαγγελματίας φωτογράφος στην «Ε».
Κι αυτά τα λέει με χιούμορ τώρα, όταν του συνέβαιναν δεν γελούσε καθόλου. «Μια τέτοια δουλειά για έναν φωτογράφο είναι σημαντική. Αφιερώνει πολύ χρόνο για μια εργασία που είναι καλλιτεχνική αλλά παράλληλα στοιχίζει αρκετά». Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, τονίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου πως έχει ήδη βγει το διαζύγιο. Τόσο γρήγορα. Και φαίνεται να μην έχει άδικο. Το σημειώνει Λαρισαίος δικηγόρος, έμπειρος στον χώρο των διαζυγίων. Τονίζει πως με τον νέο τρόπο έκδοσης συναινετικών διαζυγίων στο συμβολαιογραφείο, είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται πολύ πιο γρήγορα (από τις αρχές του έτους και μετά), οπότε το ζευγάρι δεν χρειάζεται να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου. Αν λοιπόν το ζευγάρι τα «σπάσει» νωρίς – νωρίς τότε είναι βέβαιο πως παίρνουν το διαζύγιο πριν ακόμα πάρουν το άλμπουμ του γάμου. «Σε γενικές γραμμές τα τελευταία χρόνια πάντως με αφορμή την οικονομική κρίση ο αριθμός των διαζυγίων παραμένει σταθερά υψηλός σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες» τονίζει χαρακτηριστικά και μας δίνει το ερέθισμα να κοιτάξουμε τους αριθμούς.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά ληξιαρχικών πράξεων του Υπουργείου Εσωτερικών το 2014 πανελληνίως καταγράφηκαν 36.707 διαζύγια την ώρα που στον Δήμο Λάρισας αφορούσαν τα 198. Το 2015 πανελληνίως καταγράφηκαν 35.500 και από αυτά τα 189 ήταν στη Λάρισα.
Την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα υπήρξαν 24.844 από αυτά τα 124 ήταν στη Λάρισα και πέρυσι ήταν 165 στη Λάρισα και 27.826 πανελληνίως.

 

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass