Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες οπαδοί της ΑΕΛ

Μετά τα επεισόδια στον αγώνα με τη Λαμία

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 22:00

Στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα οδηγηθούν σήμερα οι πέντε οπαδοί της ΑΕΛ που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ – και παραμένουν κρατούμενοι - μετά τα επεισόδια που επισκίασαν την πορεία οπαδών κατά της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Οι επτά συνολικά οπαδοί της ΑΕΛ συνελήφθησαν μετά και τη συμπλοκή τους με διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν κάδοι απορριμμάτων, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν σε 26 προσαγωγές πολιτών, επτά εκ των οποίων συνελήφθησαν.

Δύο από τους συλληφθέντες, ένας 15χρονος και ένας 17χρονος καθότι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι προχθές βράδυ ενώ οι άλλοι 5 παραπέμφθηκαν χθες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών κατηγορούμενοι για παραβάσεις περί αθλητικής νομοθεσίας. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Αυτοφώρου ενώ από τον Εισαγγελέα διατάχθηκε η κράτησή τους.

Τα επεισόδια - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – σημειώθηκαν όταν οπαδοί «επιτέθηκαν απρόκλητα» στις διμοιρίες των ΜΑΤ που επιτηρούσαν την πορεία των φιλάθλων την ώρα μάλιστα που αποχωρούσαν από το γήπεδο. Ενώ λοιπόν η πορεία των οπαδών έφθανε στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Γ. Παπανδρέου και Καρδίτσης ορισμένοι οπαδοί προκάλεσαν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών, πετώντας μάλιστα και μολότοφ.

Αστυνομικοί καταδίωξαν τους οπαδούς που – σύμφωνα πάντα με την αστυνομία – ενώ κινούνταν στην οδό Καρδίτσης έστηναν «οδοφράγματα», πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων.

ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή τις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «συνελήφθησαν, στις 20-10-2018 το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, επτά άτομα, ηλικίας από 15 έως 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη χθες το βράδυ στη Λάρισα, εξωτερικά του γηπέδου, ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων οι συλληφθέντες, έρριψαν στις αστυνομικές δυνάμεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), πυρσούς και πέτρες, ενώ στη συνέχεια προξένησαν πυρκαγιά σε 8 κάδους απορριμμάτων του Δήμου της πόλης, οι οποίοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Κατασχέθηκαν ένα σακίδιο με τέσσερις αχρησιμοποίητους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), ένα σακίδιο με λίθους, ένας αχρησιμοποίητος πυρσός, ένα πανό, μία φορητή μεγαφωνική συσκευή και δύο κουκούλες (full face)».

Όπως προαναφέρθηκε οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα με εντολή του οποίου παραμένουν κρατούμενοι προκειμένου σήμερα να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass