Αυτόνομο το Ποτάμι στις εκλογές

Τόνισε από τη Λάρισα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 22:35

«Το Ποτάμι θα είναι παρών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ως αυτοδύναμη δύναμη» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρός του Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο συνάντησης με μέλη και φίλους του κόμματος με τους οποίους και συζήτησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όπως και για οργανωτικά θέματα με αφορμή το συνέδριο του κόμματος, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η συνάντηση, που έγινε στο καφέ «Κλίμαξ», άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε το στέλεχος του κόμματος Δημ. Σακατζής με τον κ. Θεοδωράκη να αποσαφηνίζει στη συνέχεια, με κατηγορηματικό τρόπο την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις ευρωεκλογές του Μαΐου όπως και στις εθνικές εκλογές. Για να τονίσει επίσης ότι «το Ποτάμι δεν στηρίζει τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία» διευκρινίζοντας πως «θα συνεχίζει να υποστηρίζει πράγματα προς όφελος της χώρας και ας είναι αντιδημοφιλή».

Σε ό,τι αφορά τέλος στα οργανωτικά, με αφορμή και το συνέδριο του Νοεμβρίου, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «το συνέδριο θα έχει μια μεγάλη πρωτοτυπία καθώς θεσμοθετούμε τη συμμετοχή σε ποσοστό 40% συνεργαζόμενων ομάδων ως μέλη του συνεδρίου ενώ το υπόλοιπο 60% θα είναι μέλη του Ποταμιού», για να διευκρινίσει επίσης «οι θέσεις ευθύνης του κόμματος θα είναι «δίδυμα», δηλαδή πρόεδρος και αντιπρόεδρος» κοκ, ενώ για την πλήρωση κάποιων θέσεων, δικαίωμα ψήφου θα έχουν και μέλη του συνεδρίου και όχι μόνο μέλη του Ποταμιού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση ενώ νωρίτερα και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ερωτηθείς για τη στάση του κόμματός του, όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «αυτό που έχει αποφασίσει το Ποτάμι είναι να κάνει το πατριωτικά σωστό για τη χώρα. Όπως ξέρετε δεν στηρίζουμε τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στηρίζουμε όμως την πατρίδα μας. Το πώς αυτό θα εκφρασθεί στη Βουλή, κάντε υπομονή και θα το δείτε».

Στο ερώτημα αν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό προκαλέσουν πρόωρες εκλογές ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές. Το τελευταίο σφιχταγκάλιασμα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να πάνε μαζί τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο που είναι οι ευρωεκλογές».

Για το ενδεχόμενο να στηρίξει το Ποτάμι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους ΑΝΕΛ τόνισε ότι «νομίζω πως είναι πολύ ξεκάθαρο από τα δικά μου λεγόμενα αλλά και από το σύνολο του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού. Το Ποτάμι δεν στηρίζει τη συνέχιση αυτής της διακυβέρνησης. Είναι άλλο πράγματα να στηρίζεις, να υποστηρίζεις επιμέρους άποψη να αλλάξει κάτι στη ζωή των Ελλήνων και άλλο πράγμα να πεις ότι στηρίζω, ότι συμμετέχω σε μια κυβέρνηση. Αυτό δεν θα γίνει, έχουμε αποφασίσει τον αυτόνομο ρόλο».

Για τα όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για μυστικά κονδύλια, τόνισε πως «εμάς δεν μια ξαφνιάζει γιατί προσωπικά εγώ δύο φορές στη Βουλή και το 2016 και το 2017 έχω θέσει το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Είναι σε πολλά υπουργεία και δεν δίνονται με έναν τρόπο που να εξασφαλίζει τον έλεγχό τους. Το ΥΠΕΞ μάλλον είναι από τα μόνα υπουργεία που έχουν και την έγκριση της Βουλής για το πού τα έχουν δαπανήσει αλλά σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία, στο Αμυνας, στο Εσωτερικών, στο Μακεδονίας – Θράκης τα κονδύλια φεύγουν ανεξέλεγκτα και πολλές φορές υπηρετούν πολιτικές καριέρες και όχι εθνικούς πατριωτικούς σκοπούς».

Τέλος ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «το Ποτάμι θα είναι στη Βουλή, πιστεύω ότι θα είναι δυνατότερο από την προηγούμενη φορά και θα είναι βέβαια και στην Ευρωβουλή».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass