Να αναδειχθούν οι πηγές στο Κόκκινο Νερό

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2013 13:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:06

Βασικό στόχο την ανάδειξη των ιαματικών πηγών του Κόκκινου Νερού έχει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Water Action» που έχει συσταθεί πρόσφατα  από ντόπιους. Η μη εκμετάλλευση των πηγών εδώ και πολλά χρόνια αποτέλεσε ένα από τα βασικά αίτια για να δημιουργηθεί η «Water Action». Εκτός των άλλων, η νεοσυσταθείσα ΜΚΟ έχει θέσει σαν στόχο τη συνολική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για την οικολογική αλλά και ιστορική σημασία που έχουν οι ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Ευθυμίου, με δηλώσεις του στην «Ε» τόνισε πως «το πλεονέκτημα της περιοχής μας, δηλαδή οι ιαματικές πηγές, έφτασε σε σημείο να θεωρείται μειονέκτημα. Αυτή την κατάσταση θέλουμε να ανατρέψουμε».

Τα μέλη της οργάνωσης σχεδιάζουν μέσω εθελοντικής δράσης να διαμορφώσουν την περιοχή της Κολυμπήθρας, να φτιάξουν παγκάκια, να καθαρίσουν και να τοποθετήσουν σήμανση στο μονοπάτι και γενικότερα να «σουλουπώσουν» την περιοχή. Ο κ. Ευθυμίου χαιρέτισε την πρόσφατη απόφαση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αγιάς για την άμεση έναρξη των εργασιών στις πηγές του Κόκκινου Νερού, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα φέρει πολύπλευρη ανάπτυξη στον Δήμο».

Είναι αλήθεια πως ο θεραπευτικός τουρισμός στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένος, παρόλο που υπάρχουν πολλά κατάλληλα μέρη. Ωστόσο, το Κόκκινο Νερό όλα αυτά τα χρόνια έμεινε πολύ πίσω στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό μας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της «Water Action», έπειτα από τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο συνέδριο Δήμων και Κοινοτήτων με ιαματικές πηγές. «Άκουσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο συνέδριο τα οποία θέλω να μεταφέρω και στην περιοχή του Κόκκινου Νερού. Πρώτα απ’ όλα, θέλουμε να πιστοποιήσουμε τις ιαματικές πηγές γιατί στο εξωτερικό μπορεί να συνταγογραφηθεί για θεραπεία η διαμονή σε ιαματικά λουτρά. Είναι κρίμα που οι άλλες περιοχές είναι πιο μπροστά από εμάς αλλά είναι καιρός να το αλλάξουμε αυτό» ανέφερε ο κ. Ευθυμίου.

Το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι το 2006 σχετικά με τις ιαματικές πηγές θεωρείται ο σημαντικότερος παράγοντας που συνετέλεσε στη μη σχεδιασμένη ανάπτυξή τους. Τώρα που η διαχείριση αυτών έχει περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δημιουργούνται ελπίδες για ορθολογική και ουσιαστική ανάπτυξη των λουτρών. Η ΜΚΟ «Water Action», σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος φορέας προς τους φορείς υλοποίησης (Δήμο και Περιφέρεια) και ευελπιστεί να συντελέσει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου στην περίοδο της κρίσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass