ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Μνημόνιο "Χωρίς Μεσάζοντες"

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2013 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:06

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η Β’ Πανελλαδική Συνάντηση Μελών Εθελοντικών Κινήσεων Πολιτών και Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας με τη συνδιοργάνωση των εθελοντικών κινήσεων Λάρισας «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» και Βόλου «Άνωση».

Η επιτυχία δεν κρίνεται μόνο από τη συμμετοχή – δεκάδες μέλη 25 κινήσεων και συλλογικοτήτων απ’ όλη τη χώρα-, αλλά και ως προς τα αποτελέσματα της συνάντησης τα οποία είναι τα εξής:

α) Υπογράφηκε από τους εκπροσώπους των πρωτοβουλιών Σύμφωνο Συνεργασίας και Αλληλεγγύης διακηρύσσοντας την πίστη τους στη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», η οποία πρέπει να αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα και να στηριχθεί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Βασικός στόχος των ομάδων είναι να βοηθήσουν τους παραγωγούς δημιουργώντας κίνητρα για την καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με τη σύναψη προσυμφώνων (συμβολαιακή γεωργία) απορροφώντας το σύνολο της παραγωγής τους και παράλληλα ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές στην αγορά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής. Απώτερος στόχος των ομάδων είναι να καταπολεμηθούν η κερδοσκοπία και οι μεσάζοντες , γεγονός που θα τονώσει τον πρωτογενή – παραγωγικό τομέα της χώρας.

β) Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια παρέμβασης των πολιτών στη διαδικασία της διάθεσης προϊόντων, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, με σκοπό την επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής τιμής  διάθεσης των προϊόντων στους καταναλωτές, σε συνδυασμό με την παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας.

γ) Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα καταστεί δυνατή  η αλλαγή της σημερινής κατάστασης, κατ’ αρχήν σε τοπικό επίπεδο, στη γεωγραφική περιφέρεια κάθε ομάδας και κατ’ επέκταση, με την αμοιβαιότητα και την αλληλοβοήθεια και ευρύτερα σε όλη τη χώρα.

δ) Αποφασίστηκε η λειτουργία ιστοσελίδας για τη δημοσιοποίηση των κοινών αποφάσεων και για τον συντονισμό μεταξύ των κινήσεων στην επικράτεια. Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε τριμελής ομάδα, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων πανελλαδικά. Η θητεία τη ομάδας θα είναι τρίμηνη και τα μέλη της θα επιλέγονται κάθε φορά από διαφορετικές πόλεις. Στην ιστοσελίδα του πανελλαδικού δικτύου θα λειτουργεί ειδικό φόρουμ, όπου κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να αναρτά τις δράσεις και τις προτάσεις της.

ε) Τέλος, εξέδωσαν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλουν το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας, αλλά και την αλόγιστη εκμετάλλευσή του στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους αντίθετα στη βούληση των τοπικών κοινωνιών (περιπτώσεις εξορύξεων χρυσού και λιγνίτη, παραχώρηση αυτοκινητοδρόμων κ.α.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass