ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Έντονη κινητικότητα μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη στο ΕΤΑΑ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2013 18:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:08

  Κορυφώνεται η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στον κλάδο των μηχανικών και στη Λάρισα εξαιτίας του οξύτατου προβλήματος στο Ασφαλιστικό. Με αλλεπάλληλες συσκέψεις και συνεδριάσεις και ανοιχτή γραμμή με τα κεντρικά της Αθήνας, οριστικοποιείται από το ΤΕΕ το πλαίσιο των διεκδικήσεων και των αντιδράσεων ενώ οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΤΑΑ.

Αναλυτικά, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στα γραφεία του ΕΤΑΑ στη Λάρισα (2ος όροφος στο κτίριο ΤΕΕ) οργανώνει το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 2 μμ. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα πραγματοποιείται αντίστοιχη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ασφαλιστικού φορέα ΕΤΑΑ στην Αθήνα.

Νωρίτερα, στη 1μμ, συγκαλείται από τον πρόεδρο της ΔΕ Ντ. Διαμάντο, νέα κοινή σύσκεψη, συνέχεια εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα-και αφού μεσολάβησε ενημέρωση των μηχανικών μέσω των κλαδικών συλλόγων, στην οποία θα μετέχουν πέραν της Διοικούσας Επιτροπής, το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας, οι πρόεδροι και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών ΤΕΕ Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και των Επιστημονικών και Κλαδικών Συλλόγων των Μηχανικών των τριών Νομών αλλά και τα μέλη του Τμήματος που εκλέχθηκαν στη Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Ακολούθως, για τις 3μμ σήμερα, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Δ. Ε. προκειμένου να οριστικοποιηθεί το «Πλαίσιο Διεκδικήσεων και Πρωτοβουλιών – Κινητοποιήσεων». Η απόφασή της θα σταλεί αμέσως στην Αθήνα όπου συνεδριάζει επίσης εκτάκτως με το ίδιο θέμα η κεντρική Δ. Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Οι μηχανικοί κινητοποιούνται εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων που επιβάλλονται στις ασφαλιστικές τους εισφορές και μάλιστα σε μια δραματική περίοδο για την επαγγελματική τους δραστηριότητα και οικονομική τους κατάσταση, διεκδικώντας αναστολή εφαρμογής των αντισυνταγματικών διατάξεων.

Η εφαρμογή μιας αντισυνταγματικής διάταξης με εκκρεμή την Απόφαση αναστολής από το ΣτΕ και με τεκμηριωμένη από την Αναλογιστική Μελέτη του ΤΕΕ, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν τεθεί σε γνώση όλων των Αρμοδίων, ότι θα οδηγήσει τον Ασφαλιστικό μας Φορέα σε ελλειμματική τροχιά, συνεπάγεται πολιτικές, δεοντολογικές και ποινικές ευθύνες για τους Αρμόδιους, όποιοι κι αν είναι, τονίζεται από το ΤΕΕ που αναφέρεται σε καταφανή αδικία και προτείνει:

- να επανέλθει στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, το θέμα της εφαρμογής των παράνομων και αντισυνταγματικών μνημονιακών διατάξεων, περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών και να απορριφθεί η εφαρμογή τους.

- λόγω της αναμονής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας (προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα) να προχωρήσουν στην αποστολή ειδοποιητηρίων και στον υπολογισμό των διακανονισμών των παλαιών οφειλών των Ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις παλαιές εισφορές.

- να παρέχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους Μηχανικούς και τα προστατευόμενα μέλη τους.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass