Δημοπρατούνται δίκτυα αποχέτευσης σε οικισμούς της Αγιάς προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2013 18:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:08

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για τον Δήμο Αγιάς. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης για δυο έργα που αφορούν «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων των οικισμών Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας, Βελίκας και της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας προϋπολογισμού 11.750.000 ευρώ και «Ολοκλήρωση Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Αγιάς», προϋπολογισμού 2.280.000 ευρώ.

Το έργο υλοποιεί ως τελικός δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από Προγραμματική Σύμβαση με τον κύριο του έργου που είναι η ΔΕΥΑ Αγιάς και η χρηματοδότησή του γίνεται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Βελίκας, Κ. Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς. Επιπλέον προβλέπεται η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της Αγιάς και το δίκτυο αποχέτευσης του Μεταξοχωρίου που αποτελεί ενιαίο οικιστικό συγκρότημα με την Αγιά. Αναλυτικά πρόκειται να κατασκευαστούν:

- Ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων και 9 Α/Σ για τους οικισμούς Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας

- Ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης της Αγιάς συνολικού μήκους 4ων χιλιομέτρων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Μεταξοχωρίου μήκους 4,2 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:

- Αγωγοί αποχέτευσης που θα κατασκευαστούν στους οικισμούς Βελίκας, Κ. Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου: (α) Αγωγοί PVC 14.550μ, (β) Αγωγοί PE 14.930μ και (γ) Αγωγοί HDPE 7.885μ. Και στους τρεις οικισμούς, τα λύματα μέσω των δικτύων των αγωγών οδηγούνται με βαρύτητα στις θέσεις των αντλιοστασίων. Στη συνέχεια

καταθλίβονται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μέσω του δικτύου αντλιοστασίων και ωθητικών αγωγών. Οι κεντρικοί συλλεκτήρες καθώς και όσοι από τους υπόλοιπους αγωγούς τοποθετούνται κάτω από τον υπόγειο ορίζοντα, αποτελούνται από αγωγούς πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) διπλού δομημένου τοιχώματος. Σύμφωνα με τη χάραξη του δικτύου βαρύτητας τα λύματα καταλήγουν μέσω των βασικών αγωγών στους κεντρικούς συλλεκτήρες επί της παραλιακής οδού, επί της οποίας οι υψομετρικές διακυμάνσεις είναι ελάχιστες. Η συγκέντρωση των λυμάτων γίνεται κατά περιοχές σε 9 αντλιοστάσια στο παραλιακό μέτωπο των οικισμών. Τα 9 αντλιοστάσια μοιράζονται ανά 3 στις παραλίες των τριών οικισμών. Όλα τα αντλιοστάσια έχουν παρόμοια λειτουργία, εκτός από το Α7 που λειτουργεί ως κεντρικό και συγκεντρώνει τα λύματα από τα υπόλοιπα αντλιοστάσια. Τέλος από το Α7 τα λύματα προωθούνται στην ΕΕΛ. Για όλους τους ωθητικούς αγωγούς θα χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σωλήνες από πολυαιθυλένιο (PE) 3ης γενιάς , ονομαστικής πίεσης PN 16atm.

 - Η κατασκευή αγωγών για την ολοκλήρωση του δικτύου της Αγιάς θα είναι μήκους 4.000μ και το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Μεταξοχωρίου μήκους 4.210μ, το οποίο αποτελεί ενιαία οικιστική ενότητα με την Αγιά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass