ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Συγκέντρωσαν ένα... φαρμακείο φάρμακα

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2013 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:10
Ένα ολόκληρο... φαρμακείο συγκεντρώθηκε από τις εισφορές πιστών, μέσω των ιερών ναών της Λάρισας για το Ιατρείο- Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ξεκινά στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής, αυτές τις ημέρες.
Χθες, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος παρέδωσε τα φάρμακα, μαζί με ιερείς εκπροσώπους ενοριών και τέλεσε αγιασμό, στον ανακαινισμένο χώρο, στο ισόγειο. Αυτός περιλαμβάνει αίθουσα υποδοχής με γραμματεία και δύο ιατρεία- εξιλαστήρια, με τον βασικό εξοπλισμό σε κρεβάτια κ.λπ. Επίσης υπάρχει και καρδιογράφος και τρίπλεξ. Ο μητροπολίτης στην ομιλία του σημείωσε ιδιαίτερα ότι όλοι οι θεσμοί της πόλης, ενωμένοι, θα λειτουργήσουν το ιατρείο- φαρμακείο, με τη βοήθεια του Θεού, που δίνει δύναμη να συνεχιστεί η προσπάθεια. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι με θαυματουργό τρόπο, συγκεντρώθηκαν πολλά φάρμακα, πέραν πάσης προσδοκίας και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ο καθηγητής κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου εκπρόσωπος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου, απηύθυνε με τη σειρά του ευχαριστίες προς όλους. Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου στο υπόγειο του κτιρίου Κατσίγρα, με αγιογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν από τον Λαρισαίο Ζήση Τσαπράζη και εγκαινιάστηκε το 1955, μαζί με την κλινική, που ήταν τότε η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Τον χώρο θα λειτουργήσουν, με βάρδιες εθελοντικά, οι Ενεργοί Πολίτες και θα υπάρχει γραμματεία τις ώρες 9- 1 το μεσημέρι με τηλέφωνο. Όπως αναφέρθηκε χθες στην τελετή, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους περίθαλψης του ιατρείου- φαρμακείου, πρέπει πρώτα να προσέλθουν οι ίδιοι, για να απογραφούν και να γίνει πιστοποίηση, με τα απαραίτητα χαρτιά. Στη συνέχεια, θα μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού. Δικαιούχοι των υπηρεσιών είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι, μετανάστες, αλλά και μερικοί που είναι μεν ασφαλισμένοι, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους σε φάρμακα. Το ιατρείο- φαρμακείο δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, αλλά αυτό θα γίνεται έμμεσα. Δηλαδή, τα χρήματα από δωρητές θα δίνονται στις δύο φαρμακαποθήκες ή σε φαρμακεία, που θα παραδίδουν ό,τι φάρμακο χρειάζεται.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass