ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έφυγε ο καθηγητής φυσικής Χρ. Γαργαβάνης

* Την Παρασκευή η κηδεία του

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2013 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:10
Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, έχασε μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της, έναν σπουδαίο παιδαγωγό και ακούραστο εργάτη –ερευνητή της επιστήμης της φυσικής, την οποία δίδασκε με περισσή αγάπη επί σειρά ετών, στον μαθητικό πληθυσμό της πόλης μας.
Ο καθηγητής φυσικής, Χρήστος Γαργαβάνης, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, «χτυπημένος» από τον καρκίνο, την περασμένη Κυριακή στην Ελβετία όπου μετέβη, με σκοπό να συναντήσει τον έναν εκ των δύο γιων του, ο οποίος ζει και εργάζεται εκεί, με την οικογένειά του.
Ο Χρ. Γαργαβάνης, δίδασκε για πολλά χρόνια στο 5ο Λύκειο Λάρισας, όπου είχε δημιουργήσει και το εργαστήριο πειραμάτων φυσικής, στο σχολείο, ήταν ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και διετέλεσε πρόεδρος του παραρτήματός του στη Λάρισα.
Το αστείρευτο πάθος του για την επιστήμη που σπούδασε, δίδαξε και τάχθηκε να υπηρετεί, παρέμεινε ζωντανό μέχρι τέλους, ως ένας γνήσιος αναζητητής της αλήθειας και της έρευνας των νόμων της φύσης, αφού στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Ελβετία, εκπλήρωσε την επιθυμία του να επισκεφθεί το «ΣΕΡΝ» (CERN), το μεγαλύτερο σε έκταση πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην πλατεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass