Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2013 15:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:10
Αντιφασιστική συγκέντρωση - διαδήλωση διοργανώνουν μεθαύριο Κυριακή 31 Μαρτίου, κόμματα και φορείς της Λάρισας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και οι διοργανωτές (ΑΡΕΝ, αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας, ΕΕΚ, ΚΕΕΡΦΑ Λάρισας), ΚΚΕ μ-λ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μέτωπο Ενάντια Στο Φασισμό, Ίος Βιοχημείας, Παρέμβαση Ιατρικής, αντιφασίστες-αντιφασίστριες) καλούνε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, φορείς, όσους και όσες «δεν ανέχονται την ύπαρξη των φασιστών στην πόλη μας» στη συγκέντρωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Λάρισας σε κάλεσμά του σημειώνει πως «το Αντιφασιστικό Μέτωπο που συγκροτείται από πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες πήρε την πρωτοβουλία για αντιφασιστική συγκέντρωση σε μία στιγμή που τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας προσβάλλονται βάναυσα και προκλητικά από την εντεινόμενη ναζιστική και ρατσιστική δράση της “Χρυσής Αυγής”. Μπροστά σ’ αυτήν την πρόκληση, που δυστυχώς ανέχεται και ενθαρρύνει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προφανώς στο πλαίσιο της προσέγγισης της Ν.Δ. με το ναζιστικό μόρφωμα , με την υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας, χρειάζεται μία πανδημοκρατική δράση, πολύ περισσότερο όταν οι νοσταλγοί του Χίτλερ με απύθμενο θράσος εξαπολύουν χυδαία επίθεση εναντίον του εκπροσώπου των Αναπήρων Αντιστασιακών, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας.
Η Λάρισα με τις πλούσιες δημοκρατικές αντιστασιακές παραδόσεις θα δώσει καταλυτική απάντηση. Όλοι στην συγκέντρωση της Κυριακής με υψηλό δημοκρατικό φρόνημα και ενωτική αγωνιστική διάθεση». Στο κάλεσμα των διοργανωτών σημειώνεται πως «σήμερα, η πολιτική της κατάργησης των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής καθημερινά, οξύνεται και κλιμακώνεται. Απανωτές επιστρατεύσεις απεργών, εισβολές των δυνάμεων καταστολής σε στέκια συλλογικοτήτων, χημικά και άγρια καταστολή σε κάθε κινητοποίηση, ρατσιστικές και βάρβαρες επιχειρήσεις («Ξένιος Δίας») ενάντια σε μετανάστες, δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και στήσιμο κατηγορητηρίων γιατί αντιστέκονται στην πολιτική του συστήματος, κακοποίηση συλληφθέντων, καλλιέργεια κλίματος «τρόμου» και ταύτιση κάθε μαζικής κινητοποίησης με τη «βία και την ανομία», είναι μερικά από όσα ζει και αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία το τελευταίο διάστημα.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, ρόλο έρχεται να παίξει και η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγή. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών, δολοφονικές-ρατσιστικές επιθέσεις, κηρύγματα μίσους, επιθέσεις σε συνδικαλιστές και αγωνιστές, αυτή είναι η δράση και ο ρόλος της. Σαν ειδικές «κατασταλτικές μονάδες» του συστήματος στόχο έχουν να χτυπήσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, όποιον κατεβαίνει στο δρόμο και διαμαρτύρεται ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.
Τα τελευταία γεγονότα στην Τσαριτσάνη με τον αποκλεισμό της Χ.Α από την εκδήλωση για την εθνική αντίσταση, που με την παρουσία της εκεί ήθελε να δολοφονήσει ξανά τα θύματα του φασισμού-ναζισμού, μας δείχνουν το δρόμο! Μας δείχνουν πως πρέπει να διεκδικήσουμε καθημερινά τις πλατείες, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας μας γιατί αυτές ανήκουν σε εμάς, στο λαό που τα τελευταία χρόνια έχει κατεβεί μαζικά στους δρόμους για να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην ζωή και όχι στις εφεδρείες του συστήματος όποιο αντισυστημικό προσωπείο κι αν φοράνε».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass