Λαρισαίος κατακτά βραβεία στην 7η τέχνη

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2013 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:13
 

Σημαντικές διακρίσεις έχει αποσπάσει η πρώτη ταινία του Λαρισαίου κ. Διαμαντή Καραναστάση, με τίτλο «Αίμα» και όπως διαπιστώνεται συνεχίζει να διατηρεί το ενδιαφέρον των ειδικών κριτικών της 7ης τέχνης, ώστε να την κατατάσσουν πάντα μεταξύ των καλύτερων του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ετσι μετά την κατάκτηση του Ειδικού Βραβείου Επιτροπής στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Αμστερνταμ, και την επίσημη συμμετοχή της ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της

Gjon, έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει την  ποιότητα της ταινίας και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, προτάσσοντάς την υποψήφια στα βραβεία που θα δώσει το 2013 και συγκεκριμένα έχει προταθεί για βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στην ηθοποιό της ταινάις κ. Βίκυ Βολιώτη και για βραβείο πρωτότυπης μουσικής , που έγραψε ο Σταύρος Γασπαράτος.

Αν μη τι άλλο όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι νέοι έλληνες κινηματογραφιστές, μπορούν να κάνουν καλό κινηματογράφο, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Σημαντικό είνια δε να αναφέρουμε ότι η ταινία δενη είχε κανένας χορηγό, είχε μηδενικό προϋπολογισμό, γυρίστηκε σε στο στούντιο του σκηνοθέτη, όλο το post production (μοντάζ, color corection, voice-sound recording) έγινε από τον κ. Διαμαντή Καραναστάση στο studio του και όλη η μουσική στο studio του Σταύρου Γασπαράτου από τον ίδιο.

Γυρίστηκε αποκλειστικά από τους Διαμαντή Καραναστάση και τον Σίμο Σαρκετζή, χωρίς συνεργείο, μέσα σε 20 μέρες. Βοήθησε πάρα πολύς κόσμος συνεισφέροντας εξοπλισμό, οχήματα, χώρους, αντικείμενα κ.ο.κ.

Κινείται εδώ και πάνω από ένα χρόνο στα διεθνή και εγχώρια Φεστιβάλ με προσωπική πρωτοβουλία του Διαμαντή Καραναστάση . Είναι βασισμένη στο θεατρικό «ΝΕΟ ΑΙΜΑ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, το οποίο ανέβηκε σε σκηνοθεσία της ιδίας το 2004 στο Θέατρο Αργώ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

 Ένας άντρας έχει μεγαλώσει με τα μάτια κλειστά. Για να τα ανοίξει πρέπει πρώτα να ανακαλύψει το πώς, το πόσο, το τι και το γιατί που κρύβει η αγάπη. Μόνος δρόμος του, η μνήμη. Ο μύθος του Οιδίποδα χρησιμοποιείται σαν όχημα σε μια συμβολική ιστορία για τα όρια της αγάπης.

 

Σκηνοθεσία - Μοντάζ - Παραγωγή: Διαμαντής Καραναστάσης

Σενάριο: Διαμαντής Καραναστάσης (διασκευή), Μαριάννα Κάλμπαρη (θεατρικό)

Κινηματογράφηση (διεύθυνση φωτογραφίας - κάμερα): Σίμος Σαρκετζής

Μουσική (πρωτότυπη σύνθεση): Σταύρος Γασπαράτος

Σχεδιασμός Σκηνικών: Χριστίνα Κάλμπαρη

Ήχος: Νίκος Τσινές

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιβή Παπαγεωργίου

Μακιγιάζ: Μάνια Μουμτζή.

Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Νέστορας Κοψιδάς, Διαμαντής Καραναστάσης, Δώρα Σαμψώνα

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass