Τα ελάφια του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2013 18:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:13

Από τον Κώστα Τσόλα

 

Στο άλσος του Προφήτη Ηλία  Τυρνάβου συνεχίζει   να λειτουργεί εδώ και χρόνια ένα μικρό επισκέψιμο ζωοπάρκο. Σ’ αυτό φιλοξενούνται 14 ελάφια ράτσας «πλατώνι» εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αρσενικά όλων των  ηλικιών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηλικίας τους είναι το μέγεθος των κεράτων τους. Κάθε χρόνο τα κέρατά τους πέφτουν και την επόμενη χρονιά ξαναεμφανίζονται μεγαλύτερα.

Τα «πλατώνια» από τη φύση τους είναι ευαίσθητα ζώα. Για το λόγο αυτό η φροντίδα των ζώων  γίνεται από τους υπεύθυνους με ιδιαίτερη αγάπη και σύνεση ώστε οι συνθήκες διαβίωσης τους να είναι όσο το δυνατόν πλησίον στο φυσικό περιβάλλον.

 Ο μόνος άγριος πληθυσμός που υπάρχει στην Ελλάδα βρίσκεται στην Ρόδο όπου έχει εγκατασταθεί για πολλούς αιώνες.

Στο άλσος φιλοξενούνται επίσης δύο πίθηκοι, δύο αλογάκια πόνυ καθώς και πρόβατα από διάφορες ράτσες.  Φύλακας άγγελός τους ο υπάλληλος του δήμου κ. Νίκος Αρβανίτης  ο οποίος καθημερινά πρωί και βράδυ ταΐζει όλα τα ζώα και τα φροντίζει γενικότερα. Παράλληλα προγραμματισμένα σε όλα τα ζώα γίνονται εξετάσεις από κτηνίατρο.

Το άλσος του Προφήτη Ηλία είναι πλέον ένας ιδανικός χώρος,  και τώρα  την άνοιξη με σεβασμό όμως στην ιδιαιτερότητα των ελαφιών τα οποία δεν πρέπει να ταΐζουμε ούτε να ταράζουμε τη ζωή τους με την παρουσία μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass