ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ

Συγκέντρωση και διαδήλωση Χρυσαυγιτών στη Λάρισα

Δημοσίευση: 01 Απρ 2013 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:14

Σε εθνικιστικό κρεσέντο μεταβλήθηκε η χθεσινή εκδήλωση-απόδοση τιμής στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, της «Χρυσής Αυγής». Αρκετές δεκάδες μελών του κόμματος, από τη Λάρισα και αλλού, κρατώντας ελληνικές και σημαίες της οργάνωσης μετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε στη Λάρισα. Βουλευτές και στελέχη της Χ.Α., με τις ομιλίες τους, διανθισμένες και διακοπτόμενες από ιαχές και συνθήματα, αναφέρθηκαν στη δράση του Γρίβα Διγενή αλλά και των Κυπρίων που έπεσαν για την ένωση με την Ελλάδα και αντιστεκόμενοι στις ξένες δυνάμεις κατοχής (Αγγλία, Τουρκία).

Το πολιτικό μήνυμα με τη φράση «στόχος μας από εδώ και πέρα είναι η εξουσία», έδωσε ο βουλευτής Λάρισας Χρυς. Αλεξόπουλος. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του της Β΄Αθηνών Γ. Γερμενής και το στέλεχος Δημ. Κολτσίδας, στις ομιλίες τους έκαναν λόγο για αλύτρωτες πατρίδες του ελληνισμού, από τη β. Ήπειρο μέχρι τη Θράκη και από την Καππαδοκία μέχρι την Κύπρο, επιτέθηκαν κατά των Ελλήνων πολιτικών όλης της περιόδου της Μεταπολίτευσης, καθώς και των ξένων δυνάμεων με ιδιαίτερες αναφορές στους «αιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού, Τούρκους και Σιωνιστές», ενώ εξήραν τον πατριωτισμό των Κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά και των δολοφονηθέντων από τις τουρκικές δυνάμεις Κατοχής.

Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στην ανάγκη «να διδαχτούν τα ελληνόπουλα την πραγματική ιστορία του Έθνους» και σ΄ αυτό, όπως είπαν, αποσκοπούν τα μαθήματα του κόμματος.

Στη συγκέντρωση μετείχαν ακόμη οι βουλευτές Μαγνησίας Παν. Ηλιόπουλος και Α΄ Θεσσαλονίκης Αντ. Γρέγος, εκπρόσωποι από τις τοπικές οργανώσεις των θεσσαλικών νομών, καθώς και της Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Κοζάνης, Πιερίας και Γρεβενών και πολλοί «Χρυσαυγίτες» με λάβαρα, σημαίες και ασπίδες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του στρατηγού Γρίβα, προσκλητήριο νεκρών και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των, ενώ όλοι μαζί οι συγκεντρωθέντες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε η πορεία μέσω των οδών Δήμητρας, Γεωργιάδου και 31ης Αυγούστου, την οποία ακολουθούσε διμοιρία των ΜΑΤ και με τους διαδηλωτές να φωνάζουν εθνικιστικά και συνθήματα του κόμματος. Επικεφαλής της ήταν οι βουλευτές του κόμματος, ενώ ξεκινώντας ο Λαρισαίος βουλευτής έσκισε μια σημαία της Τουρκίας και μία της Γερμανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass