‘Εσωσαν την αντιφασιστική τιμή της πόλης

Δημοσίευση: 01 Απρ 2013 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:14

Την αντιφασιστική τιμή της ανταρτομάνας Θεσσαλίας έσωσε πλήθος Λαρισαίων, που συμμετείχαν σε αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία στην Κεντρική πλατεία και   κεντρικούς δρόμους της Λάρισας. Στη συγκέντρωση –που δεν είχε ομιλίες και επισήμους παρά απλούς συμπολίτες, κυρίως νέους σε ηλικία- οι διαδηλωτές υπενθύμισαν τα δεινά που προκάλεσε ο ναζισμός στον ελληνικό λαό και εξέφρασαν, με την ενεργό παρουσία τους, την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην (  ιδεολογική του συνέχεια,  όπως ανέφεραν) εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεντρωθέντες –που επιτηρούνταν από τρείς τουλάχιστον διμοιρίες αστυνομικών δυνάμεων -παρέμειναν για πάνω από δυο ώρες στο χώρο της Κεντρικής πλατείας και στις 12.30 περίπου το μεσημέρι , πραγματοποίησαν πορεία δια μέσω των οδών Κύπρου, Μεγ.Αλεξάνδρου, Μανδηλαρά, Παπαναστασίου , η οποία κατέληξε ξανά στο σημείο εκκίνησης, όπου διαλύθηκε . Σε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράζονταν από αντιφασίστες νέους, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν και τα εξής:...Σήμερα η πολιτική της κατάργησης των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής καθημερινά οξύνεται και κλιμακώνεται. Απανωτές επιστρατεύσεις απεργών, εισβολές των δυνάμεων καταστολής σε στέκια συλλογικοτήτων, χημικά και άγρια καταστολή σε κάθε κινητοποίηση, ρατσιστικές και βάρβαρες επιχειρήσεις («Ξένιος Δίας») ενάντια σε μετανάστες, δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και στήσιμο κατηγορητηρίων γιατί αντιστέκονται στην πολιτική του συστήματος, κακοποίησης συλληφθέντων, καλλιέργεια κλίματος «τρόμου» και ταύτιση κάθε μαζικής κινητοποίησης με τη «βία και την ανομία» είναι μερικά από όσα ζει και αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία το τελευταίο διάστημα. Σε όλο αυτό το σκηνικό, έρχεται να παίξει και η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών,  δολοφονικές-ρατσιστικές  επιθέσεις , κηρύγματα  μίσους , επιθέσεις  σε αγωνιστές , αυτή είναι η δράση  και ο ρόλος της . Σαν ειδικές «κατασταλτικές μονάδες»  του συστήματος στόχο έχουν να χτυπήσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις , όποιον κατεβαίνει στο δρόμο και διαμαρτύρεται, ενάντια στα μνημόνια την τροικα  και αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

…Τα τελευταία γεγονότα στην Τσαριτσάνη με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση, που με την παρουσία της εκεί ήθελε να δολοφονήσει ξανά τα θύματα του φασισμού-ναζισμού, μας δείχνουν τον δρόμο! Μας δείχνουν πώς πρέπει να διεκδικήσουμε καθημερινά τις πλατείες, τις γειτονιές κα τους χώρους εργασίας μας γιατί αυτές ανήκουν σε εμάς, στον λαό που τα τελευταία χρόνια έχει κατεβεί μαζικά στους δρόμους για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στη ζωή και όχι στις εφεδρείες του συστήματος όποιο αντισυστημικό προσωπείο κι αν φοράνε.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν οι: ΑΡΕΝ, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία,  ΕΕΚ, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΚΕ (μ-λ),  ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ,  Μέτωπο ενάντια στο φασισμό, Ιος Βιοχημείας, Παρέμβαση Ιατρικής , Ταξική αντιιμπεριαλιστική  Κίνηση, και αντιφασίστες-αντιφασίστριες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass