ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΟ

Διαγωνισμός Εθελοντικής Δράσης

Δημοσίευση: 01 Απρ 2013 16:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:14

Για έβδομη φορά φέτος, διοργανώνεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εθελοντικής Δράσης "Νησίδες Ποιότητας".  Η προκήρυξη, η επιλογή και η παρουσίαση των νικητών γίνεται κάθε φορά από Ελλανόδικη Επιτροπή στην οποία μετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας, ενώ η απονομή των βραβείων γίνεται κατά παράδοση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δημόσια τελετή.  

Οι «Νησίδες Ποιότητας» διοργανώνονται ανά διετία από την Κίνηση Πολιτών (Κ.Π.) σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) με σκοπό την ανάδειξη πρωτοβουλιών και ομάδων που προσφέρουν, με το έργο που επιτελούν, θετικά κοινωνικά πρότυπα και λειτουργούν παραδειγματικά για τη δημιουργία νέων, ποιοτικών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινωνικής προσφοράς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, Καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος :  «Η σημασία των Νησίδων Ποιότητας ως θεσμού για την ελληνική κοινωνία κρίνεται σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και αναγκαία με την κοινωνικοοικονομική κρίση που υφίσταται η χώρα μας».

Στη διάρκεια  της  επίσημης Τελετής, βραβεύονται οι επικρατέστερες ομάδες,  που έχουν να επιδείξουν συλλογικό, πρωτοποριακό, μη ευρέως γνωστό, υψηλής ποιότητας έργο μέσα από δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στον διαγωνισμό προσκαλούνται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (MKO), καθώς και οι οργανωμένες ομάδες συλλογικής δράσης πολιτών, που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις  και δραστηριοποιούνται στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και στην προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να υποβάλουν αίτηση με την περιγραφή της δράσης τους. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιες ομάδες, είναι οι εξής: Δραστηριότητα συλλογική, Δραστηριότητα ποιότητας και διάρκειας, Δραστηριότητα μη κρατική και μη κερδοσκοπική, Δραστηριότητα καινοτόμος και Δραστηριότητα μη ευρέως γνωστή. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων  υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά στα γραφεία της Κίνησης Πολιτών, στην παρακάτω διεύθυνση. Στην περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει το υπογεγραμμένο πρωτότυπο αυτής να είναι στη διάθεση της Κίνησης Πολιτών. Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία Για τον Διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας 2013» Ευφρονίου 5-7, 116 34 Αθήνα.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες Κα Ορέττα Σταυροπούλου www.kinisipoliton.gr  e-mail: kinpol@otenet.gr, Τ:.2107220063, F:2107220475.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass