ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Έργα εδώ και τώρα στην παλιά εθνική

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:20

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης (ύψος Travel Stop) οι κάτοικοι των γύρω συνοικιών ζητώντας με αυτόν τον τρόπο να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον «δρόμο-καρμανιόλα», για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί και τραυματίες.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που οι κάτοικοι της περιοχής οργανώνουν ανάλογη συγκέντρωση. Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για δύο λεπτά, κατόπιν σχετικής άδειας της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα από τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της αστικοποίησης της Π.Ε.Ο. έτσι ώστε οι συμπολίτες μας και οι κάτοικοι των συνοικιών να περνούν τον δρόμο με ασφάλεια και να υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματα εκατέρωθεν του δρόμου χωρίς κίνδυνο».
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «αδράνεια της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας» και επισημαίνουν ότι «ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινός τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα λόγω σοβαρών ελλείψεων υποδομών».
Στα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων συμπεριλαμβάνονται και τα εξής: κατασκευή διαχωριστικής νησίδας του δρόμου, κατασκευή πεζοδρόμων αριστερά και δεξιά του δρόμου, τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών σε όλες τις διαβάσεις και πρόβλεψη για μελλοντική δημιουργία γεφυρών για πεζούς στις διαβάσεις.

«Με αυτές τις παρεμβάσεις μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων. Τα άμεσα αυτά μέτρα που απαιτούμε μπορούν να υλοποιηθούν στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος» καταλήγει η ανακοίνωση των κατοίκων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass