Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για τα διόδια

Δημοσίευση: 05 Απρ 2013 15:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:22
Από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 8 Απριλίου δικάζονται στη Λάρισα «αγωνιστές ενάντια στα διόδια κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και τη ληστρική επιβολή διοδίων.
Τον Ιούνιο έχουν σειρά η από αναβολή δίκη για 20 πολίτες της Λάρισας και του Βόλου, νέα δίκη για άλλους 8 Λαρισαίους και Τρικαλινούς και έπεται συνέχεια, εφόσον συνεχώς καλούνται πολίτες σε απολογία από την αστυνομική διεύθυνση, κατά παραγγελία εισαγγελέων, κατόπιν έγκλησης των εταιρειών.
Η «βιομηχανία» παραγωγής διώξεων ανεξάρτητα από το αν κινείται από τις εταιρίες ή «ευαίσθητους» εισαγγελείς κι άσχετα από το κάθε φορά διαφορετικό χαλκευμένο κατηγορητήριο ευθυγραμμίζεται ανοικτά με τα συμφέροντα των πολυεθνικών κοινοπραξιών εκμεταλλευτών των αυτοκινητοδρόμων, με τα οποία έχουν ευθυγραμμιστεί όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Εξελίσσεται την ίδια στιγμή που το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη προβλέπει ένεση ρευστότητας περίπου 400 εκατ. ευρώ για το ξεπάγωμα των εργοταξίων στους αυτοκινητοδρόμους κι όπως κυνικά αναφέρει ο κ. Καλαμάκης, Διευθυντής της Alpha Bank, «το Δημόσιο θα πρέπει να συνεισφέρει ρευστό στις συμβάσεις παραχώρησης και οι κατασκευαστικές εταιρείες να δουν τα έργα ως ιδιοκτήτες που θα τα χειρίζονται σε βάθος χρόνου και όχι ευκαιριακά».
Είναι σαφές ότι οι διώξεις αυτές αποτελούν καθαρή απόπειρα τρομοκράτησης της αντίστασης του λαού απέναντι στις πολιτικές της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Ποινικοποιούν όχι μόνο το μαζικό πολιτικό κίνημα ενάντια στα διόδια αλλά αποτελούν ταυτόχρονα ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης και ανυπακοής του λαού μας στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και της μαζικής και έμπρακτης ανυπακοής ενάντια στα διόδια, στα χαράτσια της ΔΕΗ, στις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο νερό.
Εκφράζουμε την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές. Αναγνωρίζοντας την πολιτική σημασία της δίκης θεωρώντας ότι δεν δικάζονται μεμονωμένα άτομα αλλά όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας, απαιτούμε την αθώωση τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης".
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass