Ερώτηση Δ. Γελαλή γαι χορήγηση ενισχύσεων

Δημοσίευση: 05 Απρ 2013 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:23
Με απόφαση 234/8465/22-01-13 του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θεσπίστηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής καθώς και η διαδικασία για την χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) 1535/2007 με σκοπό τη στήριξη των παραγωγών γεωργικών προϊόντων σε περίοδο ειδικών δυσχερειών. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δικαιούχοι είναι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: στην εκτροφή χοιρομητέρων, στην εκτροφή ορνίθων κρεοπαραγωγής/αναπαραγωγής/ωοπαραγωγής, στην παραγωγή αιγοπρόβειου / βόειου κρέατος/ γάλακτος.
Σχετικά με τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στον τομέα της εκτροφής γαλοπούλας που δεν συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας, Δημήτρη Γελαλή, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητώντας να λάβει μέτρα ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα εκτροφής γαλοπούλας και τροποποίηση της απόφασης για χορήγηση κρατικής ενίσχυσης, ώστε να συμπεριλάβει και τους εκτροφείς γαλοπούλας.
Η απάντηση κοινοποιήθηκε προ ολίγων ημερών από τον Υπουργό κ. Αθ. Τσαυτάρη, σύμφωνα με την οποία: «Το ανώτατο ποσό κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας που έχει δικαίωμα η Ελλάδα να χορηγήσει, στο πλαίσιο του Καν. 1535/2007, ανέρχεται στο ποσό των 75.382.500 ευρώ κατά τη διάρκεια μιας τριετίας, για το πρώτο έτος εφαρμογής του Κανονισμού, εγκρίθηκε πίστωση ύψους 25.000.00 ευρώ.
Ωστόσο, η δυνατότητα χορήγησης ενίσχυσης de minimis και σε άλλους κτηνοτροφικούς κλάδους που στην παρούσα φάση δεν ενισχύθηκαν, εξετάζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο βεβαίως των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών».
Σχολιάζοντας, ο βουλευτής τόνισε: «Η απάντηση του Υπουργού φανερώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμπεριλάβει στους δικαιούχους της κρατικής ενίσχυσης, τον κλάδο των εκτροφέων γαλοπούλας παρά τις διακηρυγμένες προθέσεις του Μαξίμου προς τους κτηνοτρόφους και ειδικότερα προς τους εκτροφείς γαλοπούλας που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων.
Παρά το γεγονός ότι λόγω της σημαντικής αύξησης του κόστους διατροφής σε όλους τους παραγωγικούς κτηνοτροφικούς και πτηνοτροφικούς κλάδους, δημιουργήθηκε ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για την βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας, οι αρμόδιοι δεν προτίθενται να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση της, αρκούνται μόνο σε φρούδες υποσχέσεις προς τους εκτροφείς. Επιμένουμε στην ενίσχυση και στην στήριξη με το πρόγραμμα de minimis των μικροπαραγωγών τόσο των εκτροφέων γαλοπούλας όσο και των άλλων εκτροφέων».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass