«Τρέχει» η δωρεάν διανομή τροφίμων στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 11:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 Ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας και τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καλεί τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας, που θέλουν να κάνουν χρήση του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο της Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας όπου ανήκει ο κάθε αιτών ή σε χώρο που θα ορίσει ο αντίστοιχος πρόεδρος.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης, ορίζονται βάση της ΚΥΑ 279/234610/22.02.2013(ΦΕΚ 414/22.02.2013 τεύχος Β΄), αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα  θεωρούνται τα άτομα, που έχουν ετήσιο ατομικό  εισόδημα  μέχρι  και 7.200 ευρώ, έγγαμο ζευγάρι μέχρι 10.700 ευρώ, έγγαμο ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί μέχρι 11.520 ευρώ, έγγαμο ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά μέχρι 14.400 ευρώ, έγγαμο ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά μέχρι 17.280 ευρώ. Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ και για κάθε οικογένεια με ένα ή περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής των ενδιαφερομένων δικαιούχων αποστέλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για τακτικό διοικητικό έλεγχο, από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Στη συνέχεια αποστέλλονται για έλεγχο στη Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία διαβιβάζει το συγκεντρωτικό μητρώο τελικών δικαιούχων στη Διεύθυνση Εφαρμογών Η/Υ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών για διασταύρωση των στοιχείων τους, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Προσώπων.                        

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
- Αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη με θεώρηση του γνησίου υπογραφής (η θεώρηση γίνεται στα ΚΕΠ και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες)
- Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (άδεια διαμονής σε ισχύ μόνο για αλλοδαπούς)
- Πρωτότυπο εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2012 (για διασταύρωση του εισοδήματος, της αναπηρίας και των προστατευόμενων μελών).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποβολή αιτήσεων για τη Δημοτική Κοινότητα Ελασσόνας πραγματοποιείται από χθες Δευτέρα 8 Απριλίου  έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου, στον χώρο του ΚΑΠΗ Ελασσόνας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass