Τα παιδιά της Σαμαρίνας ξανά στο Μεσολόγγι

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 21:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:27

ΤΥΡΝΑΒΟΣ  (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά αποστολή- Άγημα στις εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου το Σαββατοκύριακο των Βαΐων 27 και 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία στα 1826 οι Σαμαριναίοι μετέχουν στην αθάνατη φρουρά που πολέμησε στην πολιορκία του Μεσολογγίου. Η ομάδα τους αποτελούνταν από 120 μαχητές, με αρχηγό τον Μίχο Φλώρο και πολέμησαν στην «Ντάπια» του Στρατηγού Μακρή. Μερικά από τα ονόματα των μαχητών, που διέσωσε η παράδοση ήταν του Μακρή, Μανάκα, Αβραμούλη, Συράκου, Μ. Μπούσια, Γκιολδάρη, Τζίμου.
Από αυτούς, κατά την έξοδο της φρουράς διεσώθησαν μόνο 33, ενώ οι υπόλοιποι Φλώρος, Μακρής, Αβραμούλης κλπ. έπεσαν ηρωικά στο Μεσολόγγι. 

 Η λαϊκή μούσα της Σαμαρίνας ύμνησε τον ηρωικό θάνατο των παλικαριών της με το τραγούδι «Ν' εσείς παιδιά Bλαχόπουλα, παιδιά της Σαμαρίνας». Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Άγημα και να πάρουν μέρος στην παρέλαση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας . Σαμαρίνας κ. Γιώργο  Λιούπα στο τηλέφωνο 6977341016 και στον κ. Νίκο Βαρσάμη  στο τηλέφωνο  6974025383

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass