ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Μελέτη βάσης για τον Αχελώο

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:27

Στην εκπόνηση μελέτης η οποία αφορά στην καταγραφή των πρόσφατων στοιχείων φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή των έργων του Αχελώου, προχωρά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Αυτό έγινε γνωστό σε επικοινωνία που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Σταύρος Καλογιάννης με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Η εν λόγω απόφαση, που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον αναπληρωτή υπουργό, αφορά τη διάθεση 307.500 ευρώ για την εκπόνηση «οικολογικής μελέτης βάσης» στην περιοχή κατασκευής των έργων μεταφοράς νερού από την άνω ρου του Αχελώου.

Η «μελέτη βάσης» έχει σαν στόχο την καταγραφή πρόσφατων στοιχείων φυσικού περιβάλλοντος με μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα ορνιθοπανίδας, κατηγοριών βλάστησης, ειδών χλωρίδας, είδη θηλαστικών, ιχθυoπανίδας, ερπετών και αμφιβίων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Σ. Καλογιάννης: «Η Οικολογική Μελέτη Βάσης θα αξιοποιηθεί ως αναπόσπαστο στοιχείο των μελετών που απαιτούνται για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τη συνέχιση των έργων του Αχελώου»

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε: «Πιστεύουμε να συνεχιστούν με ταχύτητα οι επόμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν τα έργα στον Αχελώο και να αποτραπεί ο κίνδυνος ερημοποίησης στη Θεσσαλία. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια, επιθυμούμε τη συνέχιση των έργων, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Τυχόν εγκατάλειψη των έργων θα σημάνει τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς το κόστος αποκατάστασης είναι ανυπολόγιστο, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη από την χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (υδροηλεκτρικά έργα) εξαιρετικά κρίσιμη».

Σημειώνεται ότι ο «χάρτης» ενεργειών, της από εδώ και πέρα πορείας των έργων στον Αχελώο τέθηκε και στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σ. Σιμόπουλου και διευθυντών τμημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass