ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΕ

Οι μηχανικοί αρνούνται να πληρώσουν τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές

Το ΤΕΕ προσφεύγει δικαστικώς για λογαριασμό τους

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:27

 

  Στο Τεχνικό Επιμελητήριο αποστέλλουν οι μηχανικοί τα ειδοποιητήρια πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών για το α΄ εξάμηνο του 2013 αρνούμενοι να πληρώσουν τις υπέρογκες αυξήσεις. Το ΤΕΕ έχει αποφασίσει να προσφύγει δικαστικά εκπροσωπώντας τα μέλη του καθώς διεκδικεί ακύρωση των αυξήσεων στις εισφορές.

Με επιστολή του προς τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας Κων. Διαμάντος ενημερώνει καλώντας σε μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη Σύσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Τμημάτων με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στην Αθήνα, το ΤΕΕ επιχειρώντας να μπλοκάρει και να άρει τις «νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές», θα ασκήσει, εκπροσωπώντας κάθε μηχανικό που το επιθυμεί και αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα, κάθε ένδικο μέσο (αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα) στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, κατά παντός υπευθύνου.

Ήδη, εκκρεμεί η απόφαση στο ΣτΕ όπου το ΤΕΕ έχει προσφύγει. Εν αναμονή της απόφασης αυτής, η ΔΕ των μηχανικών του ΕΤΑΑ αποφάσισε την μη εφαρμογή των νέων εισφορών στα ειδοποιητήρια του 1ου εξαμήνου του 2013. Απεστάλη η απόφαση και στο ΔΣ του ΕΤΑΑ ώστε, να ληφθεί ανάλογη απόφαση και να εφαρμοστεί. Ο νέος πρόεδρος του ΕΤΑΑ όμως, ο «συνάδελφος» αρχιτέκτονας Αντώνης  Σελλιανάκης,  δεν έβαλε το θέμα για συζήτηση σε δύο συνεχόμενα ΔΣ. Και τα ειδοποιητήρια απεστάλησαν.

Κατόπιν αυτών, σε καλούμε, εφόσον θέλεις, να αποστείλεις αντίγραφο του ειδοποιητηρίου του 1ου εξαμήνου 2013 καθώς και, υπεύθυνη δήλωση «εξουσιοδότησής» σου προς το ΤΕΕ για την άσκηση, εκ μέρους σου, των νόμιμων δικαιωμάτων. Οι υπάλληλοι διπλωματούχοι Μηχανικοί να αποστείλουν μόνο την υπεύθυνη δήλωση.

Σημειωτέον ότι η «μη πληρωμή» του ειδοποιητηρίου είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε μηχανικού. Η αποστολή μπορεί να γίνει καταρχήν ηλεκτρονικά στο e-mail: tee_lar@tee.gr . υπό την προϋπόθεση ότι θα σταλεί στο Τμήμα και η πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass