ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ποσό 35 εκατ. σε κτηνοτρόφους

*Αθ. Τσαυτάρης: «Πληρωμή – στήριγμα για την πλειοψηφία των ορεινών κτηνοτρόφων»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28
 Ποσό 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθεί σε αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους των ορεινών περιοχών την εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα (22 – 26 Απριλίου).
Οι ενισχύσεις αφορούν τους παραγωγούς ορεινών περιοχών για τις κατηγορίες αιγοπρόβειου κρέατος, βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος για τις θηλάζουσες αγελάδες, μοσχίδων αναπαραγωγής εφόσον υπέβαλαν έγκαιρα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και φυσικά πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.
«Η πληρωμή αυτή αποτελεί στήριγμα για την πλειοψηφία των ορεινών κτηνοτρόφων, ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που περνούν από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών που αποτέλεσε και τη βάση διεκδίκησης από την Ε.Ε των χρημάτων του μηχανισμού de minimis», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης.
Με την ευκαιρία ανέδειξε δύο θετικές, όπως τις αξιολόγησε, εξελίξεις στη νέα ΚΑΠ που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. «Για τη χώρα μας – είπε ο υπουργός - συζητήθηκε θετικά το θέμα του ορισμού των βοσκοτόπων περιλαμβάνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξυλώδους και φρυγανώδους βλάστησης και παράλληλα αυξήθηκε το ποσό των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο 7% με προοπτική περαιτέρω αύξησης με τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτές οι δύο εξελίξεις θα βοηθήσουν τη στρατηγική μας επιλογή για αναβάθμιση της κτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα μας.
Κατά συνέπεια καλώ τους κτηνοτρόφους να προετοιμάζονται από σήμερα για την υλοποίηση αυτού του στόχου αξιοποιώντας και τα παραπάνω κονδύλια, για τη διατήρηση των κατάλληλα επιλεγμένων θηλυκών ζώων, ώστε μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες σήμανσης, χρήσης μεθόδων πρόληψης και εξυγίανσης να βοηθήσουν στην ποσοτική, αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση της κτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα μας, που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική οικονομία».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass