«Η παιδεία είναι επένδυση και όχι λογιστικό προϊόν!»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 12:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 

«Η παιδεία είναι επένδυση και δεν είναι λογιστικό προϊόν. Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί και έχουν όλοι δικαίωμα στην ισότητα της μόρφωσης και στη δίκαιη μεταχείριση. Είναι πλέον προφανές ότι οι βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνώντων και στελεχών της Τρόϊκα, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού στοχεύουν στην αλλαγή προς το καλύτερο του τόπου, δεν πείθουν κανέναν, γιατί δεν είναι δυνατόν να θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σε ένα κτιριακό οικοδόμημα κόβοντας τις κολόνες του, δεν είναι δυνατόν να θέλεις μια καλύτερη κοινωνία ξεριζώνοντας τις «κολόνες» του κοινωνικού οικοδομήματος της χώρας, την παιδεία και την υγεία…». Αυτά υποστηρίζει, ανάμεσα στα άλλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, που με ανακοίνωση του (που υπογράφεται από τον πρόεδρο του κ. Βαγγέλη Μάγειρα) καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Παιδείας  με το έγγραφό του με αριθ. πρωτ. 44506/Δ4/2-4-2013 προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές διαπιστώνει «…ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της…». Πριν γίνει νόμος το σχέδιο για συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας είχε ως σημείο αναφοράς – προκειμένου να τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και γενικότερα από την ελληνική κοινωνία – την καλύτερη παρεχόμενη παιδεία στους μαθητές με την εφαρμογή του.

Και έρχεται σήμερα πάλι το Υπουργείο Παιδείας με αυτή την εγκύκλιο να επαναφέρει  την εκπαίδευση στη δεκαετία του ’60 δημιουργώντας συνθήκες συνδιδασκαλίας τάξεων και καταργώντας στην ουσία την προσφορά των μαθημάτων ειδικοτήτων στα σχολεία.

Η περιοχή της Ελασσόνας λόγω της γεωγραφικής της θέσης και κατανομής, περιοχή αγροτική και ημιορεινή, από τα αποτελέσματα της εφαρμογής της παραπάνω εγκυκλίου, θα έχει στην επικράτειά της σχολεία και μαθητές δεύτερης κατηγορίας.

Με τη μαθηματική διαίρεση του συνολικού αριθμού των μαθητών του σχολείου με το 25, τα περισσότερα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας θα λειτουργούν πλέον 4/θέσια και με βάση τη σχετική νομοθεσία, η δυναμικότητα αυτών των σχολείων δεν καλύπτεται από πολλές ειδικότητες, ενώ τα μεγάλα σχολεία της πόλης θα στελεχώνονται με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης στους μαθητές της περιοχής. Αξίζουν άραγε αυτά τα παιδιά τέτοια αντιμετώπιση; Ως προς τι λοιπόν οι συγχωνεύσεις;

Η παιδεία είναι επένδυση και δεν είναι λογιστικό προϊόν. Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί και έχουν όλοι δικαίωμα στην ισότητα της μόρφωσης και στη δίκαιη μεταχείριση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

Είναι πλέον προφανές ότι οι βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνώντων και στελεχών της Τρόϊκα, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού στοχεύουν στην αλλαγή προς το καλύτερο του τόπου, δεν πείθουν κανέναν.

Και δεν πείθουν κανέναν γιατί δεν είναι δυνατόν να θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σε ένα κτιριακό οικοδόμημα κόβοντας τις κολόνες του, δεν είναι δυνατόν να θέλεις μια καλύτερη κοινωνία ξεριζώνοντας τις «κολόνες» του κοινωνικού οικοδομήματος της χώρας, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass