Στο "μικροσκόπιο" τα έργα στο δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:32

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τρέχοντα θέματα και έργα του Δήμου Τεμπών είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο κ. Κων/νο Κολλάτο. Στην συνάντηση όπου συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου αμφότεροι επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής.

          Κατά τη συνάντηση κυρίαρχο θέμα αποτέλεσαν οι οδικές συνδέσεις στην περιοχή και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συντήρηση στις οδούς από την διασταύρωση της Ε.Ο. μέχρι τον Πυργετό αλλά και στον περιφερειακό Κρανιάς-Ραψάνης. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό δημοπρατήθηκε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα άρση καταπτώσεων στο τμήμα Σ.Σ. Ραψάνης – Ραψάνη. Ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες στο δρόμο Σπηλιάς – Καρίτσας και σύντομα ξεμπλοκάρει και ο δρόμος Κυψελοχορίου – Μακρυχωρίου η υπόθεση του οποίου βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο.

            Σε ότι αφορά άλλα ζητήματα του Δήμο Τεμπών τονίστηκε η ανάγκη σύνταξης μελέτης που θα αφορά στην κατασκευή υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή «Τορτούρια» Ραψάνης, με στόχο την τόνωση της κτηνοτροφίας και της αμπελοκαλιέργειας, καθώς με τον τρόπο αυτό πρόκειται να αρδευτούν περίπου 1000 στρέμματα καλλιεργειών. Σε ότι αφορά τα παράλια ζητήθηκε η συνδρομή της αιρετής Περιφέρειας για να εγκριθούν γρήγορα από το ΥΠΕΚΑ οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προγραμματισμού μεγεθών εποχιακού πληθυσμού, που πρόσφατα πέρασαν και από το δημοτικό συμβούλιο Δ. Τεμπών. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα τις ακτοπροστασίας των παραλίων του Δήμου και αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα η κατάθεση ερευνητικής εργασίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να αξιολογηθεί και να προχωρήσει η τελική μελέτη ακτοπροστασίας.

Επιπρόσθετα κατατέθηκαν απόψεις για την εκπόνηση υδραυλικής μελέτης στην περιοχή των παραλίων για την αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής από λιμνάζοντα ύδατα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass