Τύρναβος: Προστασία από τα αγριόχορτα

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 22:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:35

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Επικίνδυνα γίνονται τα αγριόχορτα κάθε μέρα που περνά αφού μετά από τις πολλές βροχοπτώσεις έχουν έχει αυξηθεί το ύψος και ο όγκος σε  εγκαταλειμμένα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης .

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  και  Καθαριότητας και Πρασίνου του  δήμου Τυρνάβου κ. Λάμπρος Βλιώρας, τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα, μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου έχουν μπει σε μια διαδικασία  καθαρισμού των δημοτικών και άλλων οικοπέδων από τα χόρτα με στόχο την αποφυγή στο επόμενο χρονικό διάστημα  τυχόν πυρκαγιών.

 Με σχετική  ανακοίνωσή του ο Δήμος , καλεί τους ιδιοκτήτες ή νομείς οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές είτε κοντά σ’ αυτές, να προβούν σε ράντισμα και καθαρισμό των χώρων αυτών από αγριόχορτα για αν μη μεταβληθούν σε σκουπιδότοπους με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αποτελέσουν στο μέλλον, ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, εστίες ανάφλεξης με κίνδυνο πυρκαγιάς στις κατοικημένες περιοχές με απρόβλεπτες συνέπειες για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  η παραπάνω υποχρέωση απορρέει από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου.  Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις σχετικές ανακοινώσεις ο δήμος θα αναγκαστεί να προβεί στις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι δημότες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή για να υπάρχουν καθαρές και ανθρώπινες πόλεις και τοπικές κοινότητες στο δήμο Τυρνάβου.

ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

 Στο ίδιο  επίπεδο και η του  πρόεδρου της Δημοτική Κοινότητας Γιάννουλης κ. Γιώργου Πακάκη ο οποίος και μέσω της «Ε» καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός του σχεδίου πόλεως της Γιάννουλης να φροντίσουν, για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από χόρτα, τα οποία λόγω της εποχής έχουν μεγαλώσει πολύ.  Ο καθαρισμός των οικοπέδων, εντός των επόμενων 20 ημερών, είναι αναγκαίος τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για λόγους ασφάλειας .

Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα προβεί στην επιβολή προστίμων, όπως άλλωστε ορίζει και ο κανονισμός λειτουργίας του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass