Διθέσιο νηπιαγωγείο μέσω ΕΣΠΑ στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 22:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:35

           Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας που συμβάλλει στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων, ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα εντάσσεται το έργο «Προσθήκη του 2ου  διθέσειου Νηπιαγωγείου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, με τη μέθοδο της προκατασκευής», προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός η κατασκευή του 2ου νηπιαγωγείου αποτελούσε εκπαιδευτικό-κοινωνικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνεται το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στα Φάρσαλα.  Το κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί με προδιαγραφές, που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης, σχολίασε ο περιφερειάρχης, επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας. Και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο

            Αναλυτικά το έργο «Προσθήκη του 2ου διθέσιου Νηπιαγωγείου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, Δήμου Φαρσάλων, με τη μέθοδο της προκατασκευής»,  αφορά στην προσθήκη ενός νέου στατικά ανεξάρτητου κτιρίου με εμβαδού 336,35 τ.μ., με αύλειο χώρο 554,31 τ.μ., εντός οικοπέδου έκτασης 6.281 τ.μ. επί της οδού Δευκαλίωνος στην πόλη των Φαρσάλων.

            Το νέο κτίριο περιλαμβάνει δυο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολυδύναμου χώρου, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, και λεβητοστάσιο. Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

            Βασικός στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του μαθητικού δυναμικού του Δήμου Φαρσάλων, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικές μονάδες, λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο  Φαρσάλων.

            Το παραπάνω  έργο αξιολογήθηκε θετικά στο πλαίσιο του 2ου κύκλου υποβολής προτάσεων προς αξιολόγηση της με α/α 57 Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass