Στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Σπηλιά – Καρύτσα

Δημοσίευση: 15 Απρ 2013 20:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:36

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το οδικό έργο «Σπηλιά – Καρύτσα», προϋπολογισμού 3,13 εκ. ευρώ, με σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας, στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Θεσσαλίας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Για το έργο έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος και η υλοποίησή του προχωρά κανονικά βάση χρονοδιαγράμματος. Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους.

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:

Α) Την κατασκευή της βορειοδυτικής παράκαμψης του οικισμού της Σπηλιάς από την Χ.Θ. 31+900 στην είσοδο του χωριού μέχρι την Χ.Θ. 33+300 στην έξοδο του χωριού, συνολικού μήκους 1.400 μ. Η παράκαμψη θα κατασκευαστεί σε υφιστάμενο μέτριας βατότητας χωματόδρομο ο οποίος διέρχεται στα όρια του οικισμού.

Β) Τη βελτίωση του δρόμου από διασταύρωση οδού Σπηλιάς – Καταφύγιο Κισσάβου στη Χ.Θ. 36+800 έως την Καρύτσα στη Χ.Θ. 51+300, συνολικού μήκους 14.500 μ. Στα πρώτα 6.300 μ. της οδού θα πραγματοποιηθεί βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλάτυνση της οδού και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του υφιστάμενου δρόμου. Στα υπόλοιπα 8.200 μ. θα πραγματοποιηθούν μικρές παρεμβάσεις βελτίωσης σε θέσεις της οδού όπου απαιτείται.

Το πλάτος της τελικής ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας του δρόμου θα είναι 6,00 μέτρα με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, επενδεδυμένης τάφρου και πεζοδρομίων σε θέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης και ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση της οδού.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η παράκαμψη των Τεμπών και από την εναλλακτική διαδρομή Συκούριο – Σπηλιά – Καρύτσα – Στόμιο – Ομόλιο – Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ασφαλή οδικό άξονα, που θα βελτιώσει την οδική σύνδεση του ορεινού Κισσάβου προς τα  παράλια του νομού. Επίσης, διευκολύνεται η πρόσβαση από τα παράλια του Νομού στο ορεινό Καταφύγιο της Σπηλιάς και ενισχύεται ο τουρισμός της περιοχής, καθώς αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά του όρους Κισσάβου, αλλά και του ίδιου του οικισμού, εξυπηρετώντας πλήρως τις μετακινήσεις των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass